Stiri din tulcea

Prevenirea violenței în școli – polițiștii tulceni au fost la Colegiul Dobrogean „Spiru Haret”

11 mai 2023
Prevenirea violenței în școli – polițiștii tulceni au fost la Colegiul Dobrogean „Spiru Haret”

Prevenirea violenței în școli – polițiștii tulceni au fost la Colegiul Dobrogean „Spiru Haret”

Cu scopul de a preveni violența și bullying-ul în școală precum și pentru încurajarea dialogului în vederea identificării principalelor probleme cu care se confruntă elevii în mediul școlar, polițiștii tulceni au fost ieri, 10 mai, la Colegiul Dobrogean „Spiru Haret” din municipiu, potrivit unui buletin informativ emis de Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Tulcea.

Activitatea face parte din seria de activități educativ-preventive organizate în unitățile de învățământ din Tulcea la care participă polițiști ai Biroului Siguranță Școlară, alături de cei ai Biroului Județean Poliție Transporturi Tulcea.

Temele abordate în cadrul activităților au urmărit conștientizarea și prevenirea situațiilor de tip bullying, formarea unui comportament responsabil, pe baza cunoașterii legislației cu privire la contravenții și infracțiuni în care sunt implicați minorii.

În acest context, IPJ Tulcea  ne-a transmis și un set de recomandări pentru elevi în vederea prevenirii violenţei în şcoli:

– Fiţi atenţi atunci când vă alegeţi prietenii! Evitaţi prietenia persoanelor violente sau conflictuale!

– Dacă sunteți victima comportamentului violent din partea unor colegi sau a altor persoane din anturaj, anunțați profesorii, părinții sau poliția, pentru a fi ajutați!

– Fiţi prudenţi în relaţiile cu persoanele nou cunoscute, pentru a nu fi manipulaţi să comiteţi infracţiuni sau să deveniţi victima acestora!

În plus, polițiștii din cadrul Biroului Județean Poliție Transporturi au transmis elevilor mai multe recomandări privind circulația cu mijloacele de transport terestre sau navale.

Astfel de activități vor continua și în perioada următoare.

(sursă info și foto : buletin informativ IPJ Tulcea)