Stiri din tulcea

Prețul final al gigacaloriei în Tulcea: 415 lei în decembrie și 397 de lei din ianuarie!

3 decembrie 2021
Prețul final al gigacaloriei în Tulcea: 415 lei în decembrie și 397 de lei din ianuarie!

Prețul final al gigacaloriei în Tulcea: 415 lei în decembrie și 397 de lei din ianuarie!

Tulcenii racordați la sistemul centralizat vor plăti facturi și mai mari în acest sezon pentru căldura de la Energoterm! În cele din urmă, consilierii locali au ajuns la un acord și au votat astăzi în unanimitate proiectul primarului Ștefan Ilie, căruia i-a fost adăugat un amendament: pentru luna decembrie să fie o subvenție mai mare, astfel încât prețul gigacaloriei să scadă de la 450 de lei la 415 lei.

Astăzi, după ședința extraordinară, consilierii locali PSD, PER și USR s-au arătat mulțumiți de reducerea prețului:

În urma întâlnirilor pe care le-am avut cu Executivul Primăriei și prin discuțiile pe care le-am avut cu reprezentanții Energoterm, am convenit asupra unor modificări a hotărârii de Consiliu Local, ca să putem ajuta atât populația, dar și societatea comercială care se află în impas.

De la 450 de lei gigacaloria va fi 415 lei pentru luna decembrie, dar factura va fi mai mică datorită faptului că până la această dată avem alt tarif. Așa cum afirmă și domnul viceprimar, va fi în medie de 405 lei gigacaloria pe decembrie. Lucru pe care noi am putut să-l susținem azi a fost suplimentarea subvenției pentru luna decembrie. Iar din ianuarie, gigacaloria o să fie undeva la 397 lei și ca urmare a faptului că se reduce cota de TVA! Iată că uniți și prin dialog, azi toate forțele politice locale au căzut de acord, voturile au fost în unanimitate pentru modificările și completările necesate, tocmai pentru a depăși situația aceasta critică. Tulcenii, însă, nu trebuie să uite că trebuie să plătească la timp pentru un serviciu pe care îl primesc!

a declarat astăzi la finalul ședinței extraordinare, Andaluzia Luca, reprezentanta consilierilor PSD, alături de consilierii PER și USR.

Este vorba de o reducere care îi va costa pe toți locuitorii tulceni aproximativ 400.000 de lei, bani care se vor acorda din bugetul local, pentru facturile de la Energoterm pentru luna decembrie, iar din ianuarie factura va scădea doar ca urmare a reducerii TVA-ului. I-am chemat în ședință extraordinară, pentru că dacă nu exista această hotărâre de Consiliu Local de azi, cei racordați la Energoterm rămâneau de pe 6 decembrie fără căldură, ca urmare a somației primite pentru că aveam acea sumă restantă la furnizorul de gaze, pe care Energotermul nu o putea plăti. Dar Hotărârea de azi asigură și acei bani. În această iarnă oamenii nu vor rămâne în frig, dar Energotermul trebuie reformat, consilierii locali trebuie să își asume acest lucru, întrucât iar dăm bani pe un sistem centralizat falimentar, în condițiile în care de acești bani puteam să reabilităm complet străzi întregi, precum Eternității sau Mahmudiei! Așadar, din primăvară trebuie să închidem CAF-ul și să trecem la centrale termice de bloc și de apartament. Și când vom prinde bani europeni, să facem proiect pentru centrale de cogenerare!

a declarat, pentru Radio Delta, primarul Ștefan Ilie.

Iată somația primită de Energoterm de la furnizorul de gaz:

WhatsApp Image 2021 12 03 at 13.56.06

Așadar, așa cum a anunțat primarul, căldura nu se va mai sista pe 6 decembrie!