Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski vorbește în fața Parlamentului României

4 aprilie 2022 | Politica
Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski vorbește în fața Parlamentului României

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski vorbește în fața Parlamentului României

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, va avea un discurs în Parlamentul României, au decis, luni, Birourile permanente reunite, relatează Agerpres.

Preşedintele Senatului, Florin Cîţu, a precizat că şedinţa de plen va începe la ora 19.00, menţionând că la început vor vorbi şi preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului.

Cîţu: Preşedintele Ucrainei va susţine un discurs în Parlamentul României | AGERPRES • Actualizează lumea.

Ora la care începe discursul preşedintelui Ucrainei depinde dacă va participa sau nu premierul

a adăugat Cîţu.

Într-un memorandum intern, conducerile celor două Camere ale Parlamentului au stabilit că, înainte de Volodimir Zelenski, vor vorbi ambii șefi ai Legislativului, fiecare câte trei minute. Zelenski va vobi 15 minute, relatează televiziunea națională.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

 

15174146?author=LIVIU+SOVA+%2F+AGERPRES+FOTO

Anterior, în această dimineață, preşedintele Camerei Deputaţilor, liderul social-democrat Marcel Ciolacu, a declarat că este doar posibil ca astăzi preşedintele Ucrainei să susţină un discurs în Parlamentul României, dar aşteaptă în acest sens o informare de la Ministerul Afacerilor Externe.

Este posibil să avem acest discurs în cursul zilei de astăzi. (…) E un lucru foarte important şi vorbim de un preşedinte al unui stat suveran atacat de Rusia în acest moment, unde este un genocid, şi din acest moment eu nu mai am nicio reţinere să spun că Putin este un criminal de război. Calea diplomatică, nu calea de Facebook şi încercarea pe Facebook de a ne face imagine, calea diplomatică este cea normală. Eu, până la ora 12,30 când avem un Birou permanent reunit, aştept ori o solicitare din partea Ambasadei pentru acest discurs în Parlamentul României, ori o informare din partea Ministerului Afacerilor Externe”, a declarat Marcel Ciolacu, la sediul central al PSD.

El a precizat că „aşa se lucrează într-un stat democratic”, mai ales într-o situaţie atât de delicată. Marcel Ciolacu a spus că el are o abordare diferită de cea a preşedintelui Senatului, Florin Cîţu, faţă de acest subiect.

(Sursa: agerpres.ro, rador.ro)

Alte Articole

Prezența la vot în județul Tulcea – sub media națională

Prezența la vot în județul Tulcea – sub media națională

10 iunie 2024

  La alegerile locale ce au avut loc ieri, 9 iunie, au participat 9.445.771 de alegători la nivel național, dintre care 94.638 în județul Tulcea, cu o prezența de 51,00…

CISTESTE MAI MULT
A început Campania Electorală

A început Campania Electorală

10 mai 2024

Potrivit calendarului de organizare şi desfăşurare a alegerilor din 9 iunie 2024, campania electorală se desfășoară în perioada 10 mai - 8 iunie 2024 ( ora 7.00.). La nivel local,…

CISTESTE MAI MULT