Stiri din tulcea

Preşedintele României a vorbit azi despre importanţa emancipării civice, sociale şi economice a romilor

8 aprilie 2022
Preşedintele României a vorbit azi despre importanţa emancipării civice, sociale şi economice a romilor

Preşedintele României a vorbit azi despre importanţa emancipării civice, sociale şi economice a romilor

 

Azi, 8 aprilie, cu ocazia „Zilei Internaţionale a Romilor” şi a „Sărbătorii etniei romilor din România”, preşedintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj in care subliniaza faptul ca „emanciparea civică, socială şi economică a romilor din ţara noastră este un obiectiv comun, de mare importanţă”, relateaza Agerpres.

 

„De Ziua Internaţională a Romilor, devenită prin lege ‘Sărbătoarea etniei romilor din România’ ( in martie 2006) doresc să adresez tuturor cetăţenilor de etnie romă urări de sănătate, prosperitate şi pace. La această sărbătoare se cuvine să amintim faptul că romii au dat României un patrimoniu şi tradiţii valoroase, numeroase personalităţi în domeniul culturii, artelor şi ştiinţei, care au contribuit la afirmarea identităţii proprii, dar şi la diversitatea benefică a comunităţilor şi omenirii în ansamblu.
Trebuie să facem astfel ca tinerii să găsească în aceste personalităţi modele demne de urmat, să poarte mai departe tradiţiile şi obiceiurile înaintaşilor, cu respect şi mândrie. Am convingerea că diversitatea etnică şi culturală hrăneşte rezilienţa comunităţilor şi susţine societăţile în care libertatea şi demnitatea umană se fructifică într-un viitor prosper, spre binele comun. Sărbătoarea etniei romilor este un bun prilej de a aminti că, din această perspectivă, emanciparea civică, socială şi economică a romilor din ţara noastră este un obiectiv comun, de mare importanţă.

Romii sunt angajaţi în aceste zile în efortul nostru naţional de solidaritate şi implicare civică. Fie ca Ziua Internaţională a Romilor să aducă bucurie în sufletele tuturor celor care, cunoscând din plin suferinţa şi nevoia, aşteaptă de la această Sărbătoare a etniei romilor din România lumina păcii şi căldura convieţuirii! La mulţi ani membrilor comunităţii rome din România!”,

scrie în mesajul transmis de Administraţia Prezidenţială.

(sursa info  : Agerpres / sursa foto : presidency.ro)