Stiri din tulcea

Premii și vești bune pentru România de la Veneția

29 septembrie 2023
Premii și vești bune pentru România de la Veneția

Premii și vești bune pentru România de la Veneția

Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23 a primit aseară, la Veneția, în faimosul Palazzo del Cinema (gazda tradițională a Festivalului de Film de la Veneția), unul dintre cele 5 premii acordate de European Heritage Awards / Europa Nostra Awards 2023 la categoria Educație, Formare și Meșteșug și cu această ocazie asociația tulceană ne-a transmis vești bune privind premiile acordate și viitoarea ceremonie de decernare a acestor premii, din 2024.

Asoc IP Mila 23 premiu la Venetia sept 23

Prezența românească a fost extrem de consistentă și apreciată la ediția aniversară din acest an, Europa Nostra împlinind 60 de ani de la înființare, în condițiile în care 2 proiecte românesti au fost premiate iar ca răspuns la preocuparea constantă a organizațiilor românești pentru patrimoniu, organizatorii acestor prestigioase premii își propun ca ceremonia de acordare a premiilor, aceste „Oscaruri pentru patrimoniu”, în 2024 să aibă loc în România.

Cel de-a doilea proiect românesc premiat este Via Transilvanica, al Asociației Tășuleasa Social, care a primit și premiul pentru popularitate, fiind selectat de publicul care a votat în platformele de social media dintre cele peste 30 de proiecte câştigătoare.

Mai mult decât atât, la ceremonie a fost anunțată înființarea unei noi categorii de premii, „Costa Carras European Citizens Award pentru salvarea patrimoniului în pericol”, cu acordarea primului premiu din această serie Asociației ARA [Arhitectură. Restaurare. Arheologie], pentru proiectul Roșia Montană.

(sursă info și foto : comunicat de presă Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23)