Stiri din tulcea

Premii importante pentru elevii care construiesc cele mai creative proiecte 3D – Vehicul Eco-Friendly

9 aprilie 2024
Premii importante pentru elevii care construiesc cele mai creative proiecte 3D – Vehicul Eco-Friendly

Premii importante pentru elevii care construiesc cele mai creative proiecte 3D – Vehicul Eco-Friendly

 

A fost lansată o nouă ediție a Concursului național de 3D design & printing – 3DUTECH pentru toți elevii din România, această ediție fiind inclusă în calendarul concursurilor publicat de Ministerul Educației, potrivit informațiilor transmise de Edupedu.ro.

Principala temă a concursului din acest an este Vehicul Eco-Friendly, iar cele mai creative proiecte care vor aplica modelarea și printarea 3D vor fi premiate.

Înscrierea este gratuită și se poate face online până pe data de 15 mai 2024.

Astfel, 3DUTECH continuă proiectul „Meseriașii viitorului vor lucra cu imprimanta 3D” cu cea de-a șasea ediție, proiectul fiind realizat de ECDL Romania și Dedeman, alături de AOAR (Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România) şi în acord cu Ministerul Educaţiei.

Obiectivul este de a crea o bază solidă de competenţe şi know-how teoretic şi practic pentru tineri, în vederea unei mai bune pregătiri pentru noua piață a muncii. În plus, se contribuie și la un proces real de transformare tehnologică în școlile din România și la susținerea meseriilor viitorului, scrie pe edupedu.ro.

Elevii din toată țara sunt așteptați să își expună propriile idei de design inovative folosind aplicații din domeniul modelării și imprimării 3D. Pot participa echipe formate exclusiv din elevi sau din elevi coordonați de profesori.

Mai exact, toți cei înscriși în concurs vor putea elabora individual sau în echipă modele care să propună abordări inovative ale unor vehicule “verzi” care să integreze utilizarea imprimantelor și tehnicilor specifice domeniului modelării și imprimării 3D. Participanții pot realiza un design pentru orice tip de vehicul destinat parcurgerii distanțelor scurte din orașe, care să înlocuiască vehiculele bazate pe utilizarea carburanților fosili. Vehiculele pot fi prototipuri de biciclete, triciclete, mașini, etc. Toate prototipurile vor fi echipate cu cel puțin un tip de senzori care să le permită interacțiunea cu mediul înconjurător și/sau să le ofere funcții suplimentare față de un vehicul clasic.

3dutech concurs printare 3D elevi

Calendar derulare Concursul Național 3DUTECH:
– înscriere proiecte – până pe data de 15 mai 2024;
– preselecție proiecte – 16 – 20 mai 2024;
– prezentare proiecte, jurizare și anunțare câștigători – 27 – 31 mai 2024;
– acordare premii – 01 – 15 iun 2024.

Evaluarea proiectelor se va face de către specialiști din domeniul modelării și imprimării 3D și robotică, specialiști în educație / elevi și profesori câștigători în ediții precedente. În evaluarea proiectelor se va ține cont de originalitate și relevanță. Totodată, va conta și modul de prezentare a fiecărui proiect.

În total se vor acorda trei premii în valoare cumulată de 1.500 de euro.

În realizarea proiectului, participanții trebuie să țină cont de câteva aspecte importante:
– Produsul poate fi utilizat de către orice persoană.
– Obiectul este ușor de montat / transportat.
– Produsul nu este periculos pentru persoanele care folosesc vehiculul respectiv.
– Obiectul poate fi fabricat cu ajutorul imprimantei 3D.
– Design-ul este propriu și nu încalcă drepturile de autor ale altor designeri.

Rezultatele concursului vor fi anunțate pe www.3dutech.ro , unde poate fi consultat și regulamentul concursului destinat elevilor, dar și pe pagina Facebook/3dutech. Câștigătorii vor fi contactați de Organizator și, ulterior, vor intra în posesia premiilor.

(surse info, foto : edupedu.ro, fb 3dutech)