Prefectura Tulcea inventariază locurile de cazare și masă din județ pentru refugiații din Ucraina!

8 martie 2022 | Actualitate
Prefectura Tulcea inventariază locurile de cazare și masă din județ pentru refugiații din Ucraina!

Prefectura Tulcea inventariază locurile de cazare și masă din județ pentru refugiații din Ucraina!

Prefectul de Tulcea Alexandru Dan Munteanu a solicitat autorităţilor din judeţ să inventarieze toate spaţiile de cazare şi masă dotate complet din zona lor, care pot fi puse la dispoziția refugiaților ucraineni!

WhatsApp Image 2022 03 02 at 15.01.00 1 solicitare prefectura cazare tulcea

Un anunț în acest sens a făcut și Primăria Tulcea:

În contextul geopolitic actual, având în vedere prevederile cuprinse în H.G. nr. 315/2022 (Hotărârea de Guvern nr. 315/2022 pentru aprobarea valorii maxime a costurilor aferente cazării în locaţiile stabilite de comitetele judeţene/al municipiului Bucureşti pentru situaţii de urgenţă pentru cetăţenii străini sau apatrizii aflaţi în situaţii deosebite care provin din zona conflictului armat din Ucraina şi care nu solicită o formă de protecţie potrivit Legii nr. 122/2006 privind azilul în România, precum şi pentru alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2022, pentru suplimentarea bugetului Ministerului Afacerilor Interne), C.J.S.U. informează:

,,Pentru a fi luat în evidență spațiul de cazare pe care îl administrați, trebuie să comunicați acest aspect autorității administrației publice locale pe al cărui teritoriu se află.

Atragem atenția asupra faptului că spațiul de cazare trebuie să fie funcțional și să îndeplinească condițiile necesare pentru cazare și hrană.

Spațiul de cazare va fi supus aprobării Comitetului Local pentru Situații de Urgență (C.L.S.U.), urmând ca hotărârea adoptată de C.L.S.U. să fie comunicată Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (C.J.S.U.), spre analiză și aprobare.

Veți avea în vedere ca la întocmirea situației să specificați clar următoarele date: numele operatorului economic și datele de contact (telefon mobil, adresă de e-mail); numărul de camera și locuri disponibile în fiecare spațiu de cazare menționat.

Decontarea cheltuielilor efectuate pentru asigurarea serviciilor de cazare și masă se va face în conformitate cu dispozițiile prevăzute în actul normativ mai sus menționat.”

Luând în considerare Informarea C.J.S.U., Primăria Municipiului Tulcea vă pune la dispoziție următoarele date de CONTACT:

E-mail: dapl@primariatulcea.ro
Tel: 0745 392 866

Fluxul de refugiaţi ucraineni înregistrat de unele unităţi de cazare din municipiul Tulcea este mai mare decât cel al turiştilor din sezonul estival, iar munca fizică este epuizantă pentru angajaţi, aşa încât refugiaţii ucraineni îi sprijină pe cei care le oferă masă caldă şi găzduire, afirmă managerul unui hotel din oraş, Raluca Cacencu, relatează Agerpres.

raluca c 7 martie IMG20220304164549

Managerul a mai declarat că în timpul nopţii nu mai are disponibil niciun loc liber de cazare şi chiar rămân cereri la care nu poate răspunde.

Este un flux mai mare şi decât în sezonul turistic. Dacă în sezon avem oameni la masă, mic dejun şi cina, acum avem mic dejun, prânz şi cină. Este un efort supraomenesc pentru noi. După primele trei zile ne-am dat seama că nu rezistăm şi am început să solicităm voluntari. Şi din refugiaţi ne ajută în fiecare zi, şi la bucătărie, şi la curăţenie…

a afirmat Raluca Cacencu. Ea a mai spus că împreună cu alţi hotelieri şi restaurante din municipiu îi sprijină pe refugiaţi inclusiv cu mese calde gratuite, în hotelul ei fiind cazate atât persoane din Ucraina care îşi permit să plătească, dar şi persoane fără venituri.

Ministerul Afacerilor Interne informează astăzi că, de la începerea conflictului din Ucraina, 3.469 de cetăţeni ucraineni au solicitat azil în România.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 66,2%.

În ceea ce priveşte traficul prin punctele de trecere a frontierei, în ultimele 24 de ore 29.636 de cetăţeni ucraineni au intrat în ţară, iar 26.551 au părăsit teritoriul României.

Sursă: Facebook Primăria Tulcea, agerpres.ro

Alte Articole

Apelul ISU Tulcea, după ce un turist a fost luat de apele Dunării

Apelul ISU Tulcea, după ce un turist a fost luat de apele Dunării

13 iunie 2024

Un bărbat de 48 de ani, din localitatea Sfântu Gheorghe din județul Covasna, în timp ce se afla la pescuit pe malul brațului Sf. Gheorghe a dispărut în apele Dunării…

CISTESTE MAI MULT
Bilantul ARBDD, la finalul prohibiției generale din acest an

Bilantul ARBDD, la finalul prohibiției generale din acest an

13 iunie 2024

Prohibiția generală pentru pescuitul în scop comercial, recreativ/sportiv și familial pe teritoriul RBDD, stabilită pe o durată de 60 zile, este absolut necesară pentru a permite reproducerea naturală a resursei…

CISTESTE MAI MULT