Stiri din tulcea

Prefectul va însoți, în prima zi de școală, un copil abandonat

2 septembrie 2021
Prefectul va însoți, în prima zi de școală, un copil abandonat

Prefectul va însoți, în prima zi de școală, un copil abandonat

Copiii din două centre sociale din municipiul Tulcea vor merge în prima zi a noului an şcolar însoţiţi de angajaţi ai Prefecturii judeţului şi ai unor instituţii descentralizate, în cadrul unui proiect inițiat de Prefectură, anunță instituția pe pagina sa de socializare.
„Nu sunt singur în prima zi de școală!” este proiectul inițiat de Instituția Prefectului – Județul Tulcea în colaborare cu D.G.A.S.P.C. Tulcea, structurile M.A.I. și Inspectoratul Școlar Județean.
Astfel, în prima zi de școală beneficiarii căsuțelor de tip familial Cocorii 1 și Cocorii 2 vor merge la festivitatea de deschidere a anului școlar însoțiți de reprezentanții instituțiilor colaboratoare în proiect, iar fiecare copil va primi de la însoțitorul său un ghiozdan echipat.
prefect marcel ivanov
”Trebuie să nu uităm faptul că în jurul nostru sunt copii care au nevoie de noi și pentru care putem fi un sprijin. Am inițiat acest proiect pentru a aduce puțină bucurie pe chipul lor în prima zi de școală, compensând astfel, într-o mică măsură, lipsa părinților. Cred că este o încântare pentru ei să fie conduși la școală de un pompier, polițist, jandarm sau o autoritate publică și se vor simți speciali.”
a declarat prefectul județului Tulcea, Marcel Ivanov.
Beneficiarii proiectului sunt 18 elevi cu vârsta cuprinsă între 7 și 14 ani, din cadrul Complexului de Unități de Tip Familial Tulcea, respectiv Căsuța de tip familial Cocorii 1 și Căsuța de tip familial Cocorii 2 din municipiul Tulcea.
Donații pentru acești copii se pot face la:
🟢 Căsuța de tip familial Cocorii 1 – str. Aleea Mugurel, nr.6, Tulcea
🟢Căsuța de tip familial Cocorii 2 – str. Plevnei, nr.39 A, Tulcea