Stiri din tulcea

Prefectul Marcel Ivanov a fost eliberat din funcție

9 septembrie 2021
Prefectul Marcel Ivanov a fost eliberat din funcție

Prefectul Marcel Ivanov a fost eliberat din funcție

Prim-ministrul Florin Cîţu a aprobat în şedinţa de guvern de astăzi eliberarea din funcţie a 14 prefecţi şi 28 de subprefecţi. Într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Victoria, Cîţu a menţionat că atribuţiile prefecţilor vor fi preluate de subprefecţi.

„În şedinţa de guvern astăzi am aprobat şi eliberări şi numiri de prefecţi. Sunt 42 de decizii, 14 prefecţi şi 28 de subprefecţi, dar MAI va emite 14 ordine de ministru pentru preluarea de atribuţii. Nu numim alţi prefecţi sau alţi subprefecţi, vor fi preluate atribuţiile, situaţia rămâne aşa, exact ca la şi la secretarii de stat, nu se numeşte nimeni pe acele locuri, doar rămân posturi libere şi se preiau din atribuţii”, a spus prim-ministrul, relatează Agerpres.

Potrivit premierului, subprefecţii care vor prelua aceste atribuţii cunosc măsurile necesare în contextul pandemiei.

„În acest moment nu facem alte numiri, au preluat subprefecţii, care au fost şi ei implicaţi în această campanie zi de zi şi ştiu exact situaţia”, a adăugat premierul.

Așadar, odată lista publicată în Monitorul Oficial, prefectul județului Tulcea, Marcel Ivanov, cel care fusese propus din partea USR PLUS, va trebui să-și elibereze postul.

Conform legii, Instituția Prefectului Județului Tulcea așteaptă să primească o decizie de la Guvern, prin care se va stabili care dintre cei doi subprefecți vor prelua din atribuțiile lui Marcel Ivanov. Atât subprefectul Carmen Caloianu, cât și Nicolae  Topoleanu au fost propuneri pentru această funcție din partea PNL.

Marcel Ivanov fusese numit în funcția de prefect al județului Tulcea în luna martie a acestui an.