Stiri din tulcea

Prefectul județului Tulcea a solicitat clarificarea regimului juridic al digului șosea Măcin – Smârdan

12 ianuarie 2024
Prefectul județului Tulcea a solicitat clarificarea regimului juridic al digului șosea Măcin – Smârdan

Prefectul județului Tulcea a solicitat clarificarea regimului juridic al digului șosea Măcin – Smârdan

Azi, 12 ianuarie, începând cu ora 10.00, a avut loc o ședință extraordinară convocată de prefectul județului Tulcea, Alexandru Dan Munteanu, care, spre finalul ședinței, a solicitat reluarea demersurilor pentru clarificarea regimului juridic al digului șosea Măcin – Smârdan, demersuri necesare pentru adoptarea unor măsuri de evaluare, intervenție și reabilitare a digului, potrivit comunicatului de presă emis de Prefectura Tulcea.

Pe ordinea de zi a ședinței, la care a fost convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, s-a aflat și informarea Comitetului de către șeful Grupului de suport tehnic pentru gestionarea situațiilor de urgență generate de inundații precum și incidente/accidente la construcții hidrotehnice, ing. Paul CONONOV, despre potențialele riscuri care se pot manifesta la digul-șosea Măcin-Smârdan, precum și măsurile cu caracter operativ care s-ar impune pentru asigurarea unei capacități optime de acțiune și intervenție pentru gestionarea situațiilor de urgență.

Șeful Grupului a precizat faptul că la momentul actual ne aflăm în C.A./Faza I de apărare pe zonele îndiguite ale cursurilor de apă, situație de atenție care nu reprezintă neapărat un pericol dar necesită o vigilență sporită.

Alte aspecte discutate în cadrul ședinței de azi de la Prefectura Tulcea au fost :

– Hotărârea nr. 1 privind punerea în funcțiune a stațiilor de pompare de desecare din administrarea A.N.I.F. Tulcea din Amenajarea Peceneaga-Turcoaia, S.P. Turcoaia și Amenajarea Ostrov, S.P. Ostrov pentru prevenirea inundării localităților, a terenurilor agricole, a infrastructurii de îmbunătățiri funciare și în vederea prevenirii accidentelor la construcțiile hidrotehnice;

– informarea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență de către reprezentanții Comitetului Local pentru Situații de Urgență al U.A.T. Nufăru referitor la: evaluarea potențialelor riscuri și măsurile de limitare și eliminare a acestora adoptate la nivelul C.L.S.U. Nufăru pentru digul de apărare al localității;

(sursă info și foto: comunicat de presă Prefectura Tulcea)