Stiri din tulcea

Pontonul de la Mahmudia pentru copiii cu dizabilități a fost repus pe linia de plutire

15 noiembrie 2021
Pontonul de la Mahmudia pentru copiii cu dizabilități a fost repus pe linia de plutire

Pontonul de la Mahmudia pentru copiii cu dizabilități a fost repus pe linia de plutire

Vasul plutitor care găzduia primul centru de recuperare pentru copiii cu dizabilități din Delta Dunării a fost repus pe linia de plutire, anunță Sera România într-un comunicat de presă.
Vasul a ajuns la Tulcea pentru inspecția tehnică, după un proces complex de ranfluare care a durat aproximativ trei săptămâni, precizează fundația în comunicat. La Tulcea vasul va fi curățat, reparat și revopsit. De asemenea, cabinele de terapii vor fi reamenajate, pentru ca vasul să redevină complet funcțional și să respecte condițiile legale privind licențierea ca și centru de servicii pentru copiii cu dizabilități.
Plutitorul ancorat la Mahmudia a fost repus pe linia de plutire de o întreagă echipă de specialiști ai colaboratorului din Sulina, contractat de fundație pentru aceste servicii. Procedura a fost una minuțioasă și complexă și a pornit de la evaluarea vasului, urmată de proiectarea lucrării propriu-zise de ranfluare, transportarea materialelor necesare la Mahmudia și achiziția unora suplimentare. În plus, procesul a presupus și intervenția scafandrilor, care au etanșat cabinele, urmată de activitățile finale de repunere pe linia de plutire și asigurarea navei, se mai transmite în comunicat.
vas plutitor mahmudia salvat 4 vas plutitor mahmudia salvat 3 vas plutitor mahmudia salvat 1
Ca urmare a incidentului de luna trecută, fundația precizează că de data aceasta a contractat si o firmă care va asigura supravegherea permanentă a vasului.
Vasul trebuie să asigure gratuit servicii de recuperare și tratament pentru aproximativ 100 de copii cu dizabilități din comunitățile izolate din Delta Dunării.
Ne bucurăm că am depășit cu bine incidentul nefericit de luna trecută și le mulțumim tuturor celor care ne-au întins o mână de ajutor și ne-au sprijinit. Ne dorim să finalizăm în cel mai scurt timp și restul etapelor pentru ca centrul să devină funcțional, deschis beneficiarilor noștri, așa cum ne-am propus, alături de partenerii noștri!
mai transmit reprezentații Fundației Sera România.
În data de 15 octombrie s-a aflat că pontonul plutitor ancorat la Mahmudia s-a scufundat parțial în apă, după o defecțiune la pompele de evacuare a apei, din cauza condițiilor meteo. Deși atunci reprezentanții fundației Sera au precizat că „până la mijlocul săptămânii viitoare, vasul va fi repus pe linia de plutire”, operațiunea s-a finalizat abia în aceste zile, la aproape patru săptămâni distanță.
(Sursă info și foto: Facebook Sera România)