Stiri din tulcea

Pompierii tulceni ne invită la activitățile din cadrul „Săptămânii Protecției Civile”

22 februarie 2023
Pompierii tulceni ne invită la activitățile din cadrul „Săptămânii Protecției Civile”

Pompierii tulceni ne invită la activitățile din cadrul „Săptămânii Protecției Civile”

Cu ocazia celebrării celor 90 de ani de la înființarea Zilei Protecției Civile, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Delta” al județului Tulcea ne invită să participăm la acțiunile desfășurate pe parcursul „Săptămânii Protecției Civile” , adică în perioada 25 februarie 2023 – 04 martie 2023.

Ziua Protecției Civile este marcată în România, în data de 28 februarie, zi în care, în anul 1933, a luat fiinţă protecţia civilă în țara noastră, prin Decretul Regal nr. 468, care aproba „Regulamentul de funcţionare a Apărării Pasive contra atacurilor aeriene”, după cum scrie în comunicatul de presă emis de ISU Delta Tulcea.

Acest document avea ca scop limitarea efectelor bombardamentelor aeriene asupra populaţiei şi resurselor teritoriului, fie asigurându-le protecţia directă, fie micşorând eficacitatea atacurilor.

Protecţia Civilă, componentă a apărării naţionale, cuprinde “un complex de măsuri pentru ocrotirea populaţiei, a bunurilor materiale în caz de război, calamităţi sau catastrofe naturale şi asigură condiţiile necesare supravieţuirii acestora”.

Pe parcursul „Săptămânii Protecției Civile” vor avea loc mai multe evenimente în școli, licee, spații comerciale și lăcașuri de cult și vor fi mediatizate o serie de clipuri video pentru prevenirea unor situații de urgență și modul de comportare în cazul unor dezastre :

25.02 – 04.03.2023 – Desfășurare de acțiuni de informare preventivă și instruiri practice în liceele, colegiile și școlile din județul și municipiul Tulcea dar și în spațiile comerciale din municipiu;

27.02 – 28.02.2023 – Ziua Porților Deschise la toate subunitățile Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Delta” al județului Tulcea începând cu ora 10:00;

01.03.2023 – MIERCUREA SIRENELOR începând cu ora 10:00;

02.03.2023 -> „Maratonul Resuscitării Junior” desfășurat la Liceul Teoretic „Grigore Moisil” cu participarea paramedicilor SMURD, medici, asistenți, studenți la medicină și voluntari formatori ai Fundației pentru SMURD.

(surse info, foto : comunicat de presă ISU Tulcea, fb isutulcea)