Stiri din tulcea

Pompier în stare critică la spital, după incendiul devastator de la Crișan!

19 iulie 2021
Pompier în stare critică la spital, după incendiul devastator de la Crișan!

Pompier în stare critică la spital, după incendiul devastator de la Crișan!

Un incendiu deosebit de violent a izbucnit ieri la o pensiune din Crișan. Proprietarii pregăteau mâncare pentru turiști într-o bucătărie de vară, moment în care acoperișul a luat foc! Flăcările s-au extins cu repeziciune și la unitatea de cazare. Până la sosirea pompierilor, localnicii din Crișan au sărit sa-și ajute vecinul. Însă căldura mare și construcția tip vagon, cu lemn și stuf, le-au fost potrivnice.

„În jurul orei 11:15, dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Delta” al județului Tulcea a fost alertat cu privire la izbucnirea unui incendiu produs la o pensiune din localitatea Crișan. La fața locului s-au deplasat 6 subofițeri din cadrul Pichetului de Pompieri Nave Operative Crișan, cu o ambarcațiune, două motopompe transportabile și o ambarcațiune SMURD. La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta generalizat la nivelul întregului complex turistic cu flacără și degajare de fum, iar în spațiile de cazare nu se aflau turiști.
În aceste condiții, spre locul intervenției s-au deplasat 4 subofițeri din cadrul Detașamentului de Pompieri Tulcea cu o ambarcațiune SAR și o motopompă transportabilă. Incendiul a pornit de la o anexă și s-a propagat la toate celelalte construcții, fiind poziționate tip vagon( în linie).”, precizează ISU Delta Tulcea într-un comunicat de presă.

În timpul intervenției, unul dintre salvatori a cedat! După mai multe ore de luptă cu flăcările, în jurul orei 14.00, din cauza căldurii și a fumului gros, unui pompier de la Pichetul de Pompieri Nave Operative Crișan i s-a făcut foarte rău. Colegii săi au chemat de urgență un elicopter Smurd:

„În urma prezentării unei stări de rău, unul din colegii noștri a necesitat asistență medicală, ulterior fiind preluat de elicopterul SMURD. În acest moment, starea sa de sănătate este atent monitorizată de către medicii Spitalului Clinic de Urgență Floreasca.n Suntem preocupați de acest aspect și menținem permanent legătura cu medicii curanți, precum și cu familia colegului nostru. Ne rugăm pentru însănătoșirea lui cât mai grabnică. Colegul nostru are 43 de ani și este angajat în cadrul instituției noastre din anul 2007. În ciuda experienței și a pregătirii, din nefericire, întrucât și salvatorii sunt oameni, există situații în care și pompierii se accidentează.”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Delta Tulcea, Nicolae Botezatu.

Potrivit observatornews.ro pompierul a ajuns la spitalul Floreasca cu febră mare şi halucinaţii. La Crișan, colegii săi au continuat lupta cu flăcările până seara. Ultimele focare au fost lichidate în jurul orei 18:55. Din păcate, focul a mistuit toată agoniseala proprietarilor pensiunii, care țineau în complexul turistic și o cutie de valori. Au ars în ea în jur de 35.000 lei și 10.000 euro.

„În urma evenimentului au ars: construcție din lemn P+1 aproximativ 200 mp, construcție din lemn aproximativ 60 mp, sală de mese circa 80 mp, bucătărie cu anexe aproximativ 200 mp și construcție din cărămidă și lemn aproximativ 300 mp. De asemenea, au fost deteriorate sume de bani în valută și lei, aflate într-o cutie de valori.”, precizează purtătorul de cuvânt al ISU Delta Tulcea, Nicolae Botezatu.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de efectul termic a unui coș de fum deteriorat. Proprietarii au făcut greșeala de a nu curăța coșul de fum al bucătăriei de vară…