Stiri din tulcea

Polițiștii rutieri tulceni au aplicat, ieri, peste 100 de amenzi

2 februarie 2023
Polițiștii rutieri tulceni au aplicat, ieri, peste 100 de amenzi

Polițiștii rutieri tulceni au aplicat, ieri, peste 100 de amenzi

Poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea au desfăşurat pe drumurile publice din județ, în prima zi a lunii februarie 2023, acţiuni pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și prevenirea accidentelor de circulație și, în urma abaterilor constatate, au fost aplicate 107 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 38.730 lei, conform unui comunicat de presă IPJ Tulcea emis azi.

În plus, au fost reținute 14 permise de conducere și retrase 2 certificate de înmatriculare.

Activitățile s-au desfăşurat atât în mediul urban, cât şi în mediul rural şi au avut în atenție reducerea riscului rutier cauzat de neacordarea priorității de trecere pietonilor care aveau acest drept, 6 dintre amenzile aplicate fiind pentru „neacordare prioritate pietoni”.

Polițiștii recomandă pietonilor să sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului sau în condiţii de vizibilitate redusă, şi să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor.

Este important ca şoferii să observe intenţia noastră de a traversa şi să nu ne grabim atunci când ne angajăm în traversarea străzii, astfel încât conducătorii auto să aibă timpul necesar pentru a opri în condiţii de siguranţă.

Traversaţi prin locurile permise !

(sursă info și foto : comunicat de presă IPJ Tulcea)