Stiri din tulcea

Polițiștii au făcut controale în Carcaliu, Jijila și Luncavița pe utilizarea certificatului verde în mod ilegal!

17 noiembrie 2021
Polițiștii au făcut controale în Carcaliu, Jijila și Luncavița pe utilizarea certificatului verde în mod ilegal!

Polițiștii au făcut controale în Carcaliu, Jijila și Luncavița pe utilizarea certificatului verde în mod ilegal!

Șapte societăți comerciale din Carcaliu, Jijila și Luncavița au fost controlate ieri de polițiștii tulceni pentru a verifica dacă cer clienților certificat verde conform legii, dacă in incinta lor se poartă mască și dacă introduc toate încasările în casa de marcat! Patru dintre societăți au fost prinse, însă, cu nereguli și au fost amendate!
Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Tulcea este vorba despre depozite de construcții, magazine fitosanitare, magazine alimentare, dar și altele.
La data de 16 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Tulcea au desfășurat o acțiune comună cu polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Măcin, pe raza localităților Carcaliu, Jijila și Luncavița, în vederea descoperirii, prevenirii și combaterii infracțiunilor economice pe linie de contrabandă, evaziune fiscală, emiterea și folosirea de certificate covid 19 în mod ilegal, precum și a stării de alertă actuale.
Polițiștii au efectuat controale la 7 agenți economici, constatând faptul că 4 din aceștia nu au emis bonuri fiscale pentru toate sumele de bani încasate din vânzarea produselor, sens în care au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale în valoare de 6.500 de lei, conform O.U.G. nr. 28/1999 rep., privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice cu memorie fiscală. De asemenea, polițiștii au confiscat 552,63 de lei, sumă neînregistrată în aparatul de marcat cu memorie fiscală.
În cadrul acțiunii, polițiștii au verificat persoanele prezente în centrele comerciale, în vederea prevenirii utilizării certificatelor covid 19 în mod ilegal. Totodată, au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale, conform Legii nr.55/2020, pentru nerespectarea măsurilor privind portul măștii de protecție. Menționăm faptul că astfel de acțiuni vor avea loc și în perioada următoare, având scopul de a preveni și combate atât infracțiunile la domeniul economic, cât și infectarea cu noul coronavirus.
Sursă info: comunicat IPJ Tulcea,