Stiri din tulcea

Poliția Română: Pentru posturile scoase la concurs, candidații trebuie să fie vaccinați sau testați

21 octombrie 2021
Poliția Română: Pentru posturile scoase la concurs, candidații trebuie să fie vaccinați sau testați

Poliția Română: Pentru posturile scoase la concurs, candidații trebuie să fie vaccinați sau testați

Inspectoratul Județean de Poliție Tulcea a redirecționat un comunicat al Poliției Române prin care se precizează că pentru posturile scoase la concurs, toți candidații vor putea participa doar dacă sunt vaccinați cu schemă completă și au trecut 10 zile de la aceasta sau dacă sunt testați cu test PCR sau antigen rapid! IGPR precizează totodată că sunt acceptați și candidații care au trecut prin boală!
Comunicatul Poliției Române (IGPR) integral:
În vederea prevenirii răspândirii virusului SARS-COV-2 și protecţiei participanţilor, la toate concursurile organizate de Poliția Română, în această perioadă, vor putea participa exclusiv:
◽ candidații care sunt vaccinați împotriva virusului SARS-CoV-2, dacă au trecut minimum 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;
◽ candidații care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi, ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2;
◽ candidații care prezintă rezultatul negativ certificat al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 72 de ore;
◽ candidații care prezintă rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 48 de ore.
Termenele de mai sus se calculează la data susținerii probei de concurs!
La accesul candidaţilor în incinta locaţiei în care are loc proba, se va verifica dovada că persoanele se află într-una dintre situaţiile care permit participarea, descrise mai sus, pe baza unui document scris pe care îl vor avea asupra lor, în copie (certificat verde digital Covid 19 printat şi/sau dovada testului negativ RT-PCR/antigen), care se va păstra la dosarul de concurs.
Candidaților care nu fac dovada că se află într-una din situațiile de mai sus, nu li se va permite accesul la probe și procedura de concurs pentru aceștia va înceta.
Masca de protecție este obligatorie, astfel încât să acopere nasul şi gura, pe toată durata prezenţei în locul desfășurării probei.