Stiri din tulcea

Poliția Română a împlinit azi 202 ani – Ziua Poliției Române a fost marcată și la Tulcea

25 martie 2024
Poliția Română a împlinit azi 202 ani – Ziua Poliției Române a fost marcată și la Tulcea

Poliția Română a împlinit azi 202 ani – Ziua Poliției Române a fost marcată și la Tulcea

În urmă cu 202 ani, în 1822, a fost legalizată funcţionarea instituţiei Poliţiei Române și în anul 2002, data de 25 martie a fost desemnată ca Ziua Poliţiei Române.

Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Tulcea a sărbătorit această zi încă de săptămâna trecută, în mijlocul cetățenilor, în cadrul evenimentului „Ziua Porților Deschise” desfășurat vineri, 22 martie, în Piața Civică din municipiul Tulcea, după cum ne-a transmis IPJ Tulcea.

„Cu ocazia Zilei Poliției Române, conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea mulțumește tuturor poliștilor pentru eforturile depuse zi de zi în slujba comunității și le urează sănătate, realizări familiale și profesionale, eficiență în rezolvarea tuturor solicitărilor venite din partea cetățenilor și rezistență pentru a face față provocărilor!”,
scrie în buletinul informativ emis de IPJ Tulcea.

În ceea ce privește „Ziua Porților Deschise”, polițiștii tulceni au pregătit surprize celor ce au fost prezenți vineri în centrul municipiului și care și-au manifestat curiozitatea cu privire la munca de polițist.

Potrivit sursei, evenimentul i-a atras în special pe copii, care au fost foarte entuziasmați de reîntâlnirea cu prietenii lor, polițiștii.
Pe lângă bomboane,  copiii au primit și informații legate de protecția animalelor de companie, reguli de circulație rutieră, precum și îndrumări privind conduita în mediul școlar.

Tot vineri, 25 martie, polițiștii tulceni și-au făcut prezența și în mijlocul copilașilor de la Grădinița ,,Step by step” unde au fost întâmpinați cu zâmbete și căldură.
(sursă info și foto : buletin informativ IPJ Tulcea)