Stiri din tulcea

Poliția Economică Tulcea a încheiat sezonul estival cu zeci de amenzi date operatorilor turistici din județ

20 septembrie 2021
Poliția Economică Tulcea a încheiat sezonul estival cu zeci de amenzi date operatorilor turistici din județ

Poliția Economică Tulcea a încheiat sezonul estival cu zeci de amenzi date operatorilor turistici din județ

În perioada sezonului estival, peste 100 de operatori economici din Delta Dunării au fost controlați de polițiștii tulceni! Dintre aceștia, aproape jumătate au fost amendați, după ce oamenii legii au constatat că au încalcat legea și au făcut turism la negru!
Acțiunile polițiștilor au avut loc pe raza întregului județ și au vizat descoperirea, prevenirea și combaterea infracțiunilor specifice sezonului estival și a stării de alertă actuale privind evoluția virusului COVID-19,transmite IPJ Tulcea într-un comunicat de presă.
Au fost efectuate controale la 105 agenți economici, verificate 25 de autovehicule și 14 ambarcațiuni de agrement, cu care turiștii erau transportați în Delta Dunării.
În cadrul acțiunilor, polițiștii au aplicat 42 de sancțiuni contravenționale, în sumă de 239.000 de lei, pentru nerespectarea obligativității operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice cu memorie fiscală și au fost indisponibilizați 16.457 de lei, sumă neînregistrată în aparatul de marcat cu memorie fiscală.
De asemenea, au fost aplicate două sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor impuse în actualul context pandemic și o sancțiune în valoare de 3.000 de lei, privind dreptul de autor.  Totodată, polițiștii au constatat 4 infracțiuni, din care una de fals în înscrisuri, una de uz de fals, una de abuz în serviciu și una privind braconajul piscicol.
Întreaga operațiune a avut loc în perioada 01 iunie-13 septembrie  și a fost coordonată de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Tulcea, în cooperare cu lucrători din cadrul ITM Tulcea, ANPC Tulcea, DSVSA Tulcea, Autoritatea Navală Română-Căpitănia Tulcea, IPJ Tulcea-Serviciul Cabinet, Serviciul Rutier, Secția 1 Poliție Rurală Tulcea, Secția 2 Poliție Rurală Măcin, Secția 3 Poliție Rurală Baia și IJJ Tulcea.
sursă info: comunicat IPJ Tulcea
sursă foto: playtech.ro