Stiri din tulcea

Poliția avertizează turiștii să circule cu prudență!

16 iulie 2021
Poliția avertizează turiștii să circule cu prudență!

Poliția avertizează turiștii să circule cu prudență!

Ca urmare a accidentelor în lanț care au avut loc astăzi pe Autostrada Soarelui, Poliția Română, Centrul Infotrafic, IPJ Tulcea, dar și Direcția de Drumuri Constanța transmit informări către toți șoferii:

– în condiții de trafic aglomerat, păstrați o distanță de siguranță mai mare față de autovehiculul care circulă în fața dvs.;
– circulați cu viteză redusă, adaptată condiţiilor meteo-rutiere;
– respectați limitele legale de viteză, atât în localități cât și în afara acestora;
– nu vă angajați în depășiri riscante;
– asigurați-vă temeinic înainte de orice schimbare a direcției de mers;
– respectați indicațiile polițiștilor rutieri aflați în trafic.

„Pentru că este sfârșit de săptămână, valorile de trafic înregistrate pe drumurile din județ cresc vizibil, mulți turiști vin fie în deltă, fie la mare, astfel că o să fie aglomerație, recomandăm șoferilor să circule cu prudență. Polițiștii rutieri vor fi prezenți pe toate drumurile naționale din județul Tulcea și pe toate arterele rutiere importante, pentru fluidizarea traficului rutier și prevenirea accidentelor rutiere.”, a declarat pentru Radio Delta purtătorul de cuvânt al IPJ Tulcea, agent Nanu Ioana-Maria.

„‼️Având în vedere numărul mare de autovehicule care se deplasează în aceste zile spre/dinspre litoral, pe Autostrada A2, rugăm participanții la trafic să adopte o conduită preventivă de conducere a autovehiculului.
‼️VĂ RUGĂM SĂ RESPECTAȚI CU STRICTEȚE PREVEDERILE LEGALE CU PRIVIRE LA CIRCULAȚIA RUTIERĂ PE DRUMURILE PUBLICE!
‼️E ÎN JOC SIGURANȚA DUMNEAVOASTRĂ ȘI A CELORLALȚI PARTICIPANȚI LA TRAFIC!”, transmite Direcția Regională de Drumuri și Poduri Constanța pe pagina sa de socializare.

De asemenea, Poliția Română a postat următorul mesaj pe pagina sa de socializare:
„Acest mesaj este dedicat părinților – conducători auto. Un accident în trafic poate răni sau chiar lua viaţa unui copil, dacă acesta nu călătorește corespunzător. Scaunele pentru copii salvează vieţi. Viaţa copilului dumneavoastră poate fi salvată prin folosirea unui dispozitiv de reținere omologat! Folosiţi o centură de siguranţă adecvată înălţimii și greutăţii copilului dumneavoastră! Aceste sisteme trebuie utilizate corect – citiţi cu atenţie instrucţiunile de reglare. Legea prevede: Copiii cu vârsta sub 12 ani sau cu înălțimea sub 150 cm trebuie să poarte centuri de siguranță adaptate greutății și dimensiunilor lor, iar cei cu vârsta sub 3 ani se transporta numai în dispozitive de reținere omologate. Copiii în vârstă de până la 3 ani nu pot fi transportați în autovehicule care nu sunt echipate cu sisteme de siguranță.”