Stiri din tulcea

„Podul de la Brăila: lucrările avansează bine”

3 august 2021
„Podul de la Brăila: lucrările avansează bine”

„Podul de la Brăila: lucrările avansează bine”

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, se arată mulțumit de evoluția lucrărilor la podul suspendat peste Dunăre și precizează într-o postare pe pagina sa de socializare că la „PODUL DE LA BRĂILA: LUCRĂRILE AVANSEAZĂ BINE”.

Ministrul a adăugat în postare și câteva imagini proaspete de la lucrările de pe partea Brăilei, catalogând podul suspendat peste Dunăre ca „unul dintre cele mai spectaculoase șantiere din țară”.
drula lucrari pod dunare
Acesta a precizat că stadiul fizic pe întreg proiect, pod și drumuri de legătură, se apropie de 50%.

La ora actuală se lucrează la blocurile de ancoraj, la turnuri (unde se pregătește terenul pentru montarea ulterioară a cablului principal – se montează schele, cablul de tragere), dar și la drumurile de legătură de pe malurile Brăila și Tulcea, complet deblocate anul acesta. Aici se fac decopertări, săpături pentru podețe și se toarnă beton pentru fundația acestora, a scris ministrul pe pagina sa de socializare.

Întrebat de un cetățean despre termenul de finalizare și livrare, ministrul a răspuns:
„Antreprenorul și-a asumat finalizarea podului și a aproximativ 10 km de drumuri de legătură până la sfârșitul anului 2022 pentru deschiderea traficului, urmând ca proiectul să fie finalizat integral în cursul anului 2023.”

Proiectul podului suspendat peste Dunăre are o lungime totală de 1.974,30 m, cu două deschideri laterale. Calea pe pod va avea 22 de metri, cu 4 benzi de circulaţie, o zonă mediană, dar și 2 benzi adiţionale pentru trafic pietonal, biciclete şi întreţinere.