Plata facturilor pentru energie se va face și direct la poștaș

16 ianuarie 2023 | Actualitate
Plata facturilor pentru energie se va face și direct la poștaș

Plata facturilor pentru energie se va face și direct la poștaș

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, a publicat la sfârșitul săptămânii trecute o serie de informații cu privire la mecanismul acordării cardurilor de energie, printre care și faptul că plata facturilor pentru energie se va putea face și direct la poștaș, prin urmare beneficiarii nu vor mai trebui să se deplaseze pentru a face aceste plăți.

Potrivit ministrului Boloș, implicarea Poștei Române este un real avantaj, fiind necesară acoperirea zonelor rurale:

Poșta Română are cea mai extinsă rețea de oficii poștale și de factori poștali din această perspectivă la nivel național, dar și profilul grupului țintă format din vârstnici și alte tipuri de beneficiari ai unor prestații sociale, care în mod uzual interacționează cu serviciile Poștei Române”.

În plus, în această săptămâna vor avea loc discuții cu reprezentanții Poștei Române pentru implementarea unui sistem de plăți electronice, prin serviciul deja existent al companiei, respectiv e-mandat postal, pentru cei care au facturi în format electronic.

Ministrul Investițiilor a subliniat faptul că mecanismul acordării cardurilor de energie este cel mai viabil din perspectiva faptului că a fost necesară acoperirea tuturor formelor de energie, incluzând și energia termică aferentă încălzirii în cazul blocurilor și locuințelor colective.

Posibilitatea de a se vira banii direct cash nu există deoarece această măsură se va deconta 100% din fonduri europene și prin urmare, „este obligatorie păstrarea unei piste de audit și asigurarea trasabilității întregului flux financiar, până la plata facturilor la nivelul individual al beneficiarului eligibil al măsurii.

România este printre statele membre pro-active în raport cu evoluția măsurii la nivel european, regulamentul care permite flexibilitate necesară pentru utilizarea fondurilor intrând în linie dreaptă, dar urmând să fie aprobat abia la începutul lunii februarie 2023. Guvernul a reacționat, de la momentul comunicării făcute de către Comisia Europeană, astfel ca românii să beneficieze de acest sprijin în aceste vremuri complicate.”

Persoanele care doresc să afle mai multe informații privind ajutorul de 1400 de lei pentru plata facturilor pot intra pe site-ul ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene (mfe.gov.ro), unde este disponibil un ghid despre cardurile de energie.

(sursă info, foto : fb BolosIoanMarcel, mfe.gov.ro)

Alte Articole

Apelul ISU Tulcea, după ce un turist a fost luat de apele Dunării

Apelul ISU Tulcea, după ce un turist a fost luat de apele Dunării

13 iunie 2024

Un bărbat de 48 de ani, din localitatea Sfântu Gheorghe din județul Covasna, în timp ce se afla la pescuit pe malul brațului Sf. Gheorghe a dispărut în apele Dunării…

CISTESTE MAI MULT
Bilantul ARBDD, la finalul prohibiției generale din acest an

Bilantul ARBDD, la finalul prohibiției generale din acest an

13 iunie 2024

Prohibiția generală pentru pescuitul în scop comercial, recreativ/sportiv și familial pe teritoriul RBDD, stabilită pe o durată de 60 zile, este absolut necesară pentru a permite reproducerea naturală a resursei…

CISTESTE MAI MULT