Stiri din tulcea

Piteștean reținut după ce a obligat un pensionar din Niculițel să cerșească timp de 5 ani

8 septembrie 2021
Piteștean reținut după ce a obligat un pensionar din Niculițel să cerșească timp de 5 ani

Piteștean reținut după ce a obligat un pensionar din Niculițel să cerșească timp de 5 ani

Un bătrân din comuna Niculițel a fost obligat timp de mai bine de 5 ani să cerșească pe străzile municipiului Pitești. Un individ a profitat de faptul că tulceanul pensionar se afla într-o stare de vulnerabilitate și l-a pus „să apeleze, în mod repetat, la mila publicului, pe raza municipiului Pitești și comunei Bradu”, se precizează într-un comunicat de presă transmis de IPJ Argeș, relatează Agerpres.

Ieri, polițiștii argeșeni au descins la adresa celui care îl exploata pe pensionarul din Tulcea. În casa individului, anchetatorii au găsit bani și bijuterii. „În vederea continuării cercetărilor, a fost ridicată suma de 4.400 de lei, iar bijuteriile au fost lăsate în custodie.

Din cercetări s-a stabilit că, în perioada 2016-iulie 2021, bărbatul ar fi determinat un bărbat de 68 de ani, din comuna Niculițel, județul Tulcea, persoană aflată într-o situație de vulnerabilitate, să apeleze, în mod repetat, la mila publicului, pe raza municipiului Pitești și comunei Bradu, obținând, pentru sine, foloase patrimoniale de pe urma acestei activități.

Pentru administrarea probatoriului, în ziua de 07 septembrie a.c., polițiștii de investigații criminale, cu sprijinul polițiștilor Secției 4 Poliție Pitești și luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Argeș, au efectuat trei percheziții domiciliare la domiciliul și la alte două imobile ale celui în cauză, de pe raza municipiului Pitești,” se mai arată în comunicatul IPJ Argeș.

Ieri, individul acuzat de exploatarea prin cerșetorie a fost reținut pentru 24 de ore, iar astăzi a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, cu propunere de arestare preventivă.

imagini IPJ Argeș: