Pește provenit din braconaj și sute de metri de plase descoperite de polițiștii de frontieră dobrogeni în minivacanța de 1 mai

2 mai 2023 | Eveniment
Pește provenit din braconaj și sute de metri de plase descoperite de polițiștii de frontieră dobrogeni în minivacanța de 1 mai

Pește provenit din braconaj și sute de metri de plase descoperite de polițiștii de frontieră dobrogeni în minivacanța de 1 mai

 

În weekendul prelungit 28 aprilie 2023 – 01 mai 2023, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfășurat mai multe acțiuni pe linia prevenirii și combaterii braconajului piscicol, ocazie cu care au descoperit și ridicat 300 sute de metri de plase, zeci de kg de pește, o ambarcațiune și două autoturisme, potrivit informațiilor transmise de Garda de Coastă.

Garda de C peste plase minivacanta de 1 mai 23

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Pardina, în zona localității Sălcieni, au depistat duminică, 30 aprilie, două persoane care pescuiau cu plase din fir textil având asupra lor o cantitate de aproximativ 33 kg de pește, diferite specii. Peștele a fost predat unei societăți comerciale de profil, plasele din fir textil, în lungime totala de 77 metri cu o valoare de 1500 de lei, împreună cu ambarcațiunea folosită de către aceștia în valoare de 5000 de lei au fost ridicate în vederea confiscării.

Tot duminică, 30 aprilie, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Isaccea, în zona localității Grindu, au efectuat controlul asupra unui autoturism condus de către un cetățean român în vârstă de 50 de ani.
În interiorul autoturismului a fost descoperită cantitatea de 32 kg pește, diferite specii, pentru care nu existau documente de proveniență. Întreaga cantitate de pește a fost ridicată și predată unei societăți comerciale de profil, iar autoturismul, în valoare de aproximativ 3000 lei a fost ridicat în vederea continuării cercetărilor.

Ieri, 1 mai, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Tulcea, în zona localității Murighiol, au efectuat controlul asupra unui autoturism condus de către un cetățean român în vârstă de 39 de ani.
În interiorul autoturismului a fost descoperită cantitatea de 20 kg pește, specia caras, pentru care nu existau documente de proveniență.
Întreaga cantitate de pește a fost ridicată și predată unei societăți comerciale de profil, iar autoturismul, în valoare de aproximativ 50.000 lei a fost ridicat în vederea continuării cercetărilor.

În plus, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Cernavodă, în ziua de 30 aprilie, s-au deplasat cu ambarcațiunea din dotare pe brațul Borcea unde au depistat 2 persoane, care se aflau într-o barcă din lemn. Acestea recuperau o plasă de pescuit din apă, mono-filament, în care se aflau aproximativ 10 kg de pește, specia scrumbie.
Peștele a fost predat unei societăți comerciale de profil, plasele din nailon, în lungime totala de 45 metri cu o valoare de 1300 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar cele patru persoane au fost conduse la sediul instituției pentru continuarea cercetărilor.

Tot polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Cernavodă au depistat ieri, 1 mai, pe un canal care are legătură cu fluviul Dunărea, pe luciul apei, 85 metri plasă de pescuit tip naylon, 70 metri plasă de pescuit mono-filament și o unealtă de pescuit tip vintir.
Plasele și unealta de pescuit tip vintir în valoare de aproximativ 3000 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar polițiștii de frontieră desfășoare activități specifice pentru identificarea autorilor.

În toate situațiile, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, sub coordonarea parchetelor competente, desfășoară cercetări sub aspectul săvârșirii unor infracțiuni la regimul braconajului piscicol.

(sursă info și foto : comunicat de presă Garda de Coastă)

Alte Articole

Spectacole la final de an școlar, organizate la Teatrul „Jean Bart” Tulcea

Spectacole la final de an școlar, organizate la Teatrul „Jean Bart” Tulcea

13 iunie 2024

Centrul Cultural „Jean Bart” Tulcea prin Școala Populară de Arte ne invită vineri, 14 iunie 2024, de la ora 16.00, la o audiție a elevilor clasei de chitară, iar de…

CISTESTE MAI MULT
Ziua Eroilor 2024, marcată la Tulcea, la „Mausoleul unor Eroi din Regimentul 73 și 33“

Ziua Eroilor 2024, marcată la Tulcea, la „Mausoleul unor Eroi din Regimentul 73 și 33“

13 iunie 2024

Ceremonialul militar și religios organizat azi, 13 iunie 2024, de către Instituția Prefectului și Garnizoana Tulcea în cinstea eroilor români, s-a desfășurat în incinta Cimitirului Eroilor, la „Mausoleul unor Eroi…

CISTESTE MAI MULT