Stiri din tulcea

Peşte, icre negre și plase de pescuit, confiscate de polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă

7 decembrie 2020
Peşte, icre negre și plase de pescuit, confiscate de polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă

Peşte, icre negre și plase de pescuit, confiscate de polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă

La sfârşitul săptămânii trecute, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au efectuat o perchiziţie domiciliară, în urma căreia au descoperit 8 kg icre negre și mai multe plase de pescuit. Alte 93 de kilograme peşte transportate fără documentele legale au fost descoperite în zona de competență şi predate unor societăţi comerciale de profil.
În data de 05.12.2020, poliţiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Tulcea, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au oprit pentru control pe raza localității Tulcea, o autoutilitară înmatriculată în România, la volanul căreia se afla un cetățean român, în vârstă de 58 de ani, domiciliat pe raza județului Tulcea.
În urma controlului efectuat asupra vehiculului, polițiștii de frontieră au descoperit cantitatea de 46 kilograme de peşte, diferite specii, pentru care persoana în cauză nu deţinea documente legale.

0712 4

0712 3

0712 1 1

* În data de 06.12.2020, şi poliţiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Tulcea au oprit pe Lacul Mineri, o ambarcațiune în care se aflau patru persoane. S-a stabilit că persoanele sunt cetățeni români, cu vârste cuprinse între 34 și 40 de ani, domiciliați pe raza județelor Tulcea și Constanța.
În urma verificării ambarcațiunii, polițiștii de frontieră au descoperit plase de pescuit de tip monofilament și fir textil în lungime totală de 755 metri, precum și cantitatea de 47 de kilograme peşte, diferite specii, pentru care persoanele în cauză nu au putut prezenta documente valabile pentru acesta.

În ambele cazuri, cantitățile de pește au fost predate unor societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale, iar în cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „deţinerea și transportul fără documente legale a peştelui şi altor vieţuitoare acvatice obţinute din pescuit ori produselor din peşte”, „pescuitul comercial sau sportiv fără deținerea licenței sau autorizației de pescuit” și „folosirea la pescuit de către persoane neautorizate a altor tipuri de unelte de pescuit”.