Peste 9500 de tulceni, persoane defavorizate, vor primi pachete cu produse alimentare

16 mai 2022 | Social
Peste 9500 de tulceni, persoane defavorizate, vor primi pachete cu produse alimentare

Peste 9500 de tulceni, persoane defavorizate, vor primi pachete cu produse alimentare

Până la sfârșitul acestei luni, pachetele alimentare ce trebuie să ajungă la 9,559 de persoane defavorizate din județul nostru, vor fi distribuite către toate primăriile din județ, a anunțat azi Prefectura Tulcea.

Este vorba de cea de-a 4a tranşă de produse alimentare achiziționate de Guvernul României prin Programul operaţional „Ajutorarea persoanelor defavorizate – POAD”,  a cărei distributie către UAT-urile din județ a început.

Acțiunea este coordonată de Instituția Prefectului – Județul Tulcea, iar pachetele sunt distribuite către beneficiari prin intermediul autorităților publice locale.

 

Prefectul județului Tulcea, Alexandru – Dan Munteanu:

„La nivelul județului Tulcea urmează să beneficieze de acest sprijin 9,559 de persoane. Până la sfârșitul lunii vom distribui pachetele alimentare către toate UAT-urile din județ. Mulțumesc pe această cale colegilor din UAT- uri pentru efortul depus în implementarea acestui program guvernamental. Primăriile au la dispoziție 60 de zile, de la data recepției, pentru a finaliza distribuirea către beneficiar.”

Fiecare pachet cu alimente conține 5 kg de făină albă de grâu, 4 kg de mălai, 2 pungi a câte 400 grame de paste făinoase, 4 litri de ulei, 2 kg de zahăr, 4 kg orez, 5 conserve de carne de vită, 3 conserve de carne de porc, 5 pateuri de ficat de porc, 2 borcane/ cutii metalice cu compot de fructe, un borcan/cutie cu gem de fructe şi un gem de fructe dietetic.

Beneficiarii acestor pachete sunt:

a) familiile și persoanele singure cărora le este stabilit, prin dispoziție scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr.416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare;

b) familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei, republicată, cu modificările și completările ulterioare;

c) persoanele/familiile aflate temporar în situații critice de viață, respectiv victime ale calamităților, persoane dependente, definite conform OUG nr. 84/2020 și în alte situații asemănătoare stabilite prin anchetele sociale și care se află în situații deosebite de vulnerabilitate, precum și persoanele care locuiesc în așezările informale.

14 comune au recepționat până acum pachetele cu alimente.

(sursă info și foto : comunicat Instituția Prefectului – Județul Tulcea)

Alte Articole

O nouă acțiune umanitară a jandarmului tulcean Sorin Andrici

O nouă acțiune umanitară a jandarmului tulcean Sorin Andrici

24 mai 2024

În data de 30 mai 2024, jandarmul Sorin Andrici va lua startul la Campionatul Mondial de 48 de ore din Ungaria, însă nu va alerga doar pentru el, ci va…

CISTESTE MAI MULT
Tulcea ONG Fest, azi, în Piaţa Civică din municipiu

Tulcea ONG Fest, azi, în Piaţa Civică din municipiu

17 mai 2024

Cea de a VIII-a ediţie a evenimentului TulceaONGFest, organizat în cadrul ediţiei cu numărul 23 a Săptămânii Naţionale a Voluntariatului (SNV) 2024, va începe azi, 17 mai 2024, de la…

CISTESTE MAI MULT