Stiri din tulcea

Peste 800 de amenzi date de polițiștii tulceni în doar câteva zile

14 septembrie 2021
Peste 800 de amenzi date de polițiștii tulceni în doar câteva zile

Peste 800 de amenzi date de polițiștii tulceni în doar câteva zile

În ultima săptămână, polițiștii tulceni au împânzit județul și au intensificat controalele rutiere, pentru a-i determina pe participanții la trafic să fie conștienți de pericolele la care se expun și să respecte normele rutiere. Cei mai amendați au fost șoferii vitezomani, dar și pietonii!
Astfel, timp de 6 zile, polițiștii au fost prezenți pe sectoarele de drum cu risc rutier ridicat din județul Tulcea și nu au dus lipsă de contravenienți.
În cele 6 zile de control, polițiștii tulceni au aplicat nu mai puțin de 829 de sancțiuni contravenționale. Valoarea totală a acestora se ridică la aproximativ 360.615 lei.
249 de amenzi au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 59 pentru abaterile pietonilor, 56 pentru abateri bicicliști, 16 pentru abateri căruțași, 19 pentru depășiri neregulamentare, 12 pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și 418 sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri la regimul traficului rutier.
De asemenea, au fost reținute 84 de permise de conducere, din care 24 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 12 pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, 19 pentru depășiri, 6 pentru neacordare de prioritate vehiculelor care au acest drept, 3 pentru neacordare de prioritate pietonilor care au acest drept și 20 pentru alte abateri. Totodată, au fost retrase 26 de certificate de înmatriculare.
Astfel de controale vor continua, avertizează IPJ Tulcea!
Analiza accidentelor rutiere grave relevă faptul că, la nivel național, atât viteza, cât și indisciplina pietonilor se regăsesc în mod constant între primele cauze generatoare, în ciuda eforturilor depuse pentru reducerea numărului și gravității accidentelor rutiere înregistrate.
De asemenea, în urma analizei efectuate pe ultimele 8 luni, polițiștii români au constatat că mulți conducători de autovehicule nu conștientizează încă faptul că viteza de deplasare are un impact direct asupra gradului de victimizare a participanților la trafic!
comunicat IPJ Tulcea, foto arhivă