Stiri din tulcea

Peste 3 zile va avea loc prima ediție post pandemică a Tulcea ONG Fest

10 mai 2022
Peste 3 zile va avea loc prima ediție post pandemică a Tulcea ONG Fest

Peste 3 zile va avea loc prima ediție post pandemică a Tulcea ONG Fest

Vineri, 13 mai 2022, în Piaţa Civică din municipiu, între orele 17.00-19.00, va avea loc prima ediţie Tulcea ONG Fest de dupa pandemie, eveniment organizat anterior de 5 ori ca parte a Săptămânii Naţionale a Voluntariatului (SNV), ce a ajuns la ediţia XXI.

Tulcea ONG Fest este o iniţiativă a organizaţiilor non-guvernamentale tulcene, mai exact, un parteneriat format din Asociaţia Centrul European pentru Diversitate (Centrul EUdivers, organizaţie care asigură şi secretariatul demersului comun); Fundaţia Judeţeană pentru Tineret Tulcea; CELISEA ONG; Societatea Română de Cruce Roşie- Filiala Tulcea; Asociaţia EURO Tulcea; Asociaţia de Promovare a Culturii Muzicale Young; Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Tulcea; Asociaţia Umanitară NOROC; Organizaţia Naţională Cercetaşii României- Centrul Local LOTUS Tulcea.

Cele 10 organizații au pregătit tulcenilor un program de 2 ore ce va include : spectacol de muzică folk, dans stradal, teatru scurt, târg de suveniruri, demonstraţii de prim-ajutor, distribuire de materiale promoţionale, jocuri pentru copii, atelier scout.
Fondurile ce vor fi colectate din vânzarea de mici obiecte realizate de voluntari, vor fi folosite pentru finanțarea activităților ong-urilor și donații către cei în nevoie.

Partenerul evenimentului este Primăria municipiului Tulcea, ce a pus la dispoziţie, gratuit, scena din Piaţa Civică şi, prin compartimentul de specialitate, sonorizarea spectacolului.

Pentru această prima ediție post-pandemie a fost creat și primul banner al târgului ong-urilor, dar nu este unul imprimat, ci un banner pictat manual de un grup de voluntare EUdivers ( Loredana Andrici , Denisa Simionov, Andra Luiza Beidaut și Denisa Elena Nistor ) pe spatele unui banner de mici dimensiuni, folosit în cadrul SNV din anul 2020, cu culori achiziţionate în anul 2021, în cadrul unor proiecte co-finanţate de autorităţile publice locale. Prin reutilizarea bannerului, făcut din material plastic, şi folosirea eficientă a materialelor de desen, s-a urmărit respectarea principiilor utilizării durabile a resurselor şi protecţiei mediului, principii ce guvernează activitatea ong-urilor tulcene.
Desenul de pe banner este, ca element central, pe afişul evenimentului.

 

SNV 2022

 

SNV este o iniţiativă a PRO VOBIS- Centrul Naţional de Resurse pentru Voluntariat, un eveniment național anual, desfăşurat în a treia săptămână a lunii mai, menit să mobilizeze cât mai multe organizații și voluntarii pe care acestea îi implică, pentru a sărbători împreună voluntariatul, pentru a atrage sprijinul comunității și pentru a recunoaște public activitatea voluntarilor.

Ajunsă, la cea de a XXI-a ediţie, SNV are drept temă a anului 2022- Voluntariatul de familie, în general, un demers al membrilor unei familii, care participă împreună la o activitate în beneficiul comunității. Voluntariatul de familie merge dincolo de definițiile familiei – fie ele juridice sau religioase – și își propune să îi adune la un loc pe cei care simt această legătură puternică, scriu organizatorii evenimentului din municipiu, care subliniază că voluntarii tulceni sunt o mare familie și Tulcea ONG Fest este prilejul fericit care îi aduce împreună, din nou, după 2 ani de pauză, în conformitate cu deviza SNV a anului 2022 :

„Împreună, până sus la lună!”.

(sursa info și foto : fb centruleudivers / saptamanavoluntariatului.ro)