Stiri din tulcea

Peste 270 de mașini abandonate pe străzile din municipiu, urmează să fie ridicate de Poliția Locală

21 septembrie 2021
Peste 270 de mașini abandonate pe străzile din municipiu, urmează să fie ridicate de Poliția Locală

Peste 270 de mașini abandonate pe străzile din municipiu, urmează să fie ridicate de Poliția Locală

Polițiștii locali de la compartimentul Circulație pe Drumurile Publice împreună cu angajați DIAP au ridicat ieri alte două autoturisme abandonate pe străzile din municipiu. Este vorba despre o mașină abandonată pe strada Florilor, dar și o alta abandonată de mai mulți ani chiar în centrul orașului, în fața Oficiului Poștal nr.1 de pe Strada Babadag.

Cele două au fost sesizate de doi tulceni pe aplicația Tulcea City Report, unde polițiștii locali recomandă tuturor cetățenilor din municipiu să facă sesizări cu privire la acest fel de autovehicule!

De altfel, în ultimele săptămâni polițiștii locali au ridicat de pe străzi un număr de 8 mașini abandonate.

De menționat că 101 proprietari tulceni și-au mutat mașinile aflate în stare de degradare, după ce au primit înștiințare de la Poliția Locală că le vor fi ridicate.

Tarife privind activitatea de ridicare/transport/depozitare/eliberare/ vehicule staționate neregulamentar în municipiul Tulcea:

  • tarif vehicule blocate și eliberate pe loc (înainte de ridicare pe rampă) – 100 lei
  • tarif vehicule eliberate după urcarea pe rampă sau în timpul urcării pe rampă – 200 lei
  • tarif vehicule ridicate pe rampă și transportate la depozit – 300 lei
  • tarif depozitare vehicule – 100 lei pentru prima zi de depozitare și 50 de lei pentru fiecare zi de depozitare în continuare după prima zi. Fracțiunile de timp sub 24 ore se tarifează ca o zi întreagă.

Amenda pentru staționare neregulamentară a unei mașini funcționale este conform codului rutier. Pentru mașinile abandonate, însă, amenda este între 1000 și 2000 de lei, iar taxa de recuperare este de 2000 lei, mai precizează Poliția Locală Tulcea.

Mașinile ridicate pe rampă sunt depozitate în parcarea de la S.C.TRANSPORT PUBLIC S.A.Tulcea, unde există un spațiu special amenajat.

masina parcata neregulamentar ridicata tulcea

Încă de la 1 septembrie, Poliția Locală Tulcea a avertizat șoferii tulceni că a devenit operațional serviciul de ridicare a autoturismelor staționate neregulamentar. „Nu ne vom transforma în <<hingheri de mașini>>, dar toate autovehiculele staționate în locuri în care ar îngreuna traficul, care ar bloca ieșirea/intrarea altor autovehicule sau care ar pune în pericol siguranța traficului auto sau pietonal vor fi ridicate!”, preciza Direcţia De Poliţie Locală a Municipiului Tulcea pe pagina sa de socializare.

Potrivit directorului Poliției Locale Tulcea, Alexandru Grigore, până la sfârșitul anului au în evidență 279 de mașini aflate în situația de a fi abandonate.