Stiri din tulcea

Peste 150 de cărți donate de jandarmii tulceni cu ocazia Zilei Naționale a Lecturii

16 februarie 2023
Peste 150 de cărți donate de jandarmii tulceni cu ocazia Zilei Naționale a Lecturii

Peste 150 de cărți donate de jandarmii tulceni cu ocazia Zilei Naționale a Lecturii

 

Pentru a marca Ziua Națională a Lecturii, jandarmii tulceni i-au vizitat pe copiii de la Centrul de Psihologie Delta Dunării din municipiul Tulcea și le-au dăruit atât cărți, cât și un moment de lectură, după cum a transmis plt. Șerban Anca, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Județean Tulcea.

IJJ Tl Z Lecturii la Centrul de Psihol DD feb 23 2

Jandarmii au încercat să transmită copiilor mesaje preventive cu ajutorul poveștilor citite iar cei mici au înțeles că orice poveste îi poate duce într-o lume în care eroii lor îi ajută să se pregătească pentru situațiile dificile cu care s-ar putea confrunta în viitor.
Copiii au înțeles că lumea magică a cărților îi duce în călătorii fascinante cu eroii preferați, îi ajută să cunoască modul în care funcționează lumea înconjurătoare, dar le va pune și imaginația la treabă, descoperind astfel emoțiile frumoase.

De asemenea, cei mici au înțeles că o carte este un prieten care va avea întotdeauna ce să-i învețe și care le va fi mereu aproape,
scrie în comunicatul Jandarmeriei Tulcea.

IJJ Tl Z Lecturii la Centrul de Psihol DD feb 23 3

Momentul de lectură s-a desfășurat într-un cadru adecvat, prin activități specifice cu obiectivul de a promova importanța lecturii și de a descoperi beneficiile acestui obicei plăcut, relaxant și care îi va ajuta pe copii să se dezvolte armonios.

De Ziua Națională a Lecturii, jandarmii au făcut echipă cu reprezentanții Centrului de Psihologie Delta Dunării pentru a promova importanța lecturii, indiferent de meseria pe care o practicăm.

(sursă info și foto : comunicat de presă IJJ Tulcea)