Stiri din tulcea

Peste 15.000 de lei adunați pentru cauza socială prezentată în cadrul Festivalului de la Enisala 2023

22 august 2023
Peste 15.000 de lei adunați pentru cauza socială prezentată în cadrul Festivalului de la Enisala 2023

Peste 15.000 de lei adunați pentru cauza socială prezentată în cadrul Festivalului de la Enisala 2023

Festivalul Enisala – Unitate la Cetate 2023 a însemnat și 3 zile în care Crucea Roșie Română – filiala Tulcea a adunat 15.685 de lei pentru o cauză socială, potrivit celor publicate de Consiliul Județean Tulcea.

Crucea Ro Tl cauza umanitara Fest Enisala zoom 2023

„Mulțumim pentru generozitatea cu care ați donat!”,
a transmis Crucea Roșie Română – filiala Tulcea celor care au făcut posibilă strângerea acestei sume de bani ce o va ajuta pe tânăra Elena din Isaccea să-și ajute frații mai mici să depășească greutățile unei vieți lipsite de grija părintească, banii urmând a fi folosiți pentru a repara locuința familiei.

În cadrul Festivalului Enisala – Unitate la Cetate, Crucea Roșie Română – filiala Tulcea s-a implicat în strângerea de fonduri pentru această tânără care la numai 20 de ani are grijă de cei doi frați mai mici, după ce tatăl celor trei a încetat din viață, iar mama a renunțat la custodia minorilor.

Elena este un exemplu de tenacitate și empatie, este un om bun și frumos care a putut să înfrunte toate greutățile vieții și să depășească toate aceste momente dificile cu fruntea sus!,
a scris Crucea Roșie Română – Filiala Tulcea.

Potrivit sursei, fata din Isaccea a refuzat să își lase frații mai mici în plasament și a reușit să obțină dreptul de a-și menține familia unită și împreună cu partenerul său de viață și de cei doi frați, ea este hotărâtă să meargă mai departe alături de familia sa.

La vârsta la care alții nu au foarte multe griji, Elena și-a asumat responsabilitatea creșterii celor doi frați mai mici ai săi : Andreea (9 ani) și Vasile Ștefan (5 ani), dar locuința lor, o casă bătrânească situată în orașul Isaccea, are nevoie urgentă de îmbunătățiri.

(surse info, foto : fb Crucea-Roșie-Română-Filiala-, fb ConsiliulJudeteanTulcea)