Stiri din tulcea

Peste 15.000 de jucării susceptibile a fi contrafăcute, descoperite în Vama Isaccea

19 ianuarie 2024
Peste 15.000 de jucării susceptibile a fi contrafăcute, descoperite în Vama Isaccea

Peste 15.000 de jucării susceptibile a fi contrafăcute, descoperite în Vama Isaccea

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu inspectori vamali au descoperit în Punctul de Trecere a Frontierei Isaccea jucării susceptibile de a fi contrafăcute, inscripţionate cu numele unor mărci cunoscute, în valoare de aproximativ 500.000 lei, a transmis azi Garda de Coastă.

Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă s-au sesizat din oficiu, miercuri, 17. ianuarie 2024, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată, după ce la data de 15 ianuarie 2024, o echipă comună formată din polițiști de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Isaccea a efectuat controlul fizic asupra unui camion înmatriculat în România, încărcat cu marfă, care venea din Polonia și avea ca destinatar o societate comercială din Ucraina.

În urma verificărilor amănunţite s-a constatat că în interiorul camionului se aflau aproximativ 25 de colete care conțineau 15.240 jucării, fiind susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală ale unor mărci cunoscute.

Bunurile, cu o valoare de aproximativ 500.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.
Totodată, polițiștii de frontieră efectuează cercetări pentru punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, la finalizare urmând a fi luate masurile legale.

(sursă info și foto : buletin de presă Garda de Coastă)