Peste 100 de elevi din Deltă, pregătiți să lucreze în turism și ospitalitate

23 noiembrie 2022 | Actualitate
Peste 100 de elevi din Deltă, pregătiți să lucreze în turism și ospitalitate

Peste 100 de elevi din Deltă, pregătiți să lucreze în turism și ospitalitate

Conferința de încheiere a proiectului „Stagii de practică pentru elevi în Deltă”, implementat de Complex Delta SRL, prin care peste 100 de elevi au participat la programe de învățare la locul de muncă a avut loc, ieri, la Tulcea.

Inițiativa, implementată prin Programul Operațional Capital Uman (POCU), s-a derulat pe perioada a doi ani și a avut ca obiectiv general creșterea gradulului de angajabilitate a elevilor din teritoriul ITI Delta Dunării, conform unui comunicat de presă emis de Consiliul Județean Tulcea, primit la redacție.

CJ Tl proiect la final „Stagii de practica pentru elevi in Delta eleve

Mai exact, în cadrul proiectului, au participat la stagiile de practică 117 elevi din clasele IX-XII, înmatriculați la Colegiul Economic „Delta Dunării” Tulcea, cu specializări relevante pentru a activa în domeniul turism și ecoturism, procesarea alimentelor și băuturilor.  Este vorba de elevi cu domiciliul pe teritoriul ITI Delta Dunării.

Proiectul și-a depășit indicatorii asumați inițial prin înscrierea în grupul țintă al proiectului a 15 elevi care au participat suplimentar la stagiile de practică.

CJ Tl proiect la final „Stagii de practica pentru elevi in Delta DM
Administratorul public al județului, Dumitru Mergeani, prezent la eveniment, a felicitat atât ideea implementării unui astfel de proiect, cât și rezultatele acestuia, transpuse în imagini, demonstrații live precum și declarații ale beneficiarilor și a transmis că proiectul reprezintă o adevărată oportunitate pentru tinerii din localitățile Deltei Dunării de a-și croi un drum în viață și de a-și creiona activitatea profesională pe termen mediu și lung.
De asemenea, finanțarea europeană oferă și angajatorilor tulceni accesul la forță de muncă foarte bine pregătită, calificată, care să asigure un nivel crescut al serviciilor din acest domeniu deosebit de important pentru comunitatea tulceană.

Este, deci, un câștig pentru toată lumea și implicit pentru societate. Prin organizarea acestor stagii de practică atât inițiatorii, cât și beneficiarii au contribuit, practic, la scăderea ratei abandonului școlar, la creșterea prezenței la școală și chiar la stimularea performanței educaționale.

Nu pot decât să-i felicit și să le transmit succes în activitatea viitoare!”.

La conferință au participat și Dragoș Simion, viceprimar al municipiului, prof. Camelia-Domnica Mocanu, directorul Colegiului Economic „Delta Dunării”, prof.Laura-Cristina Iordache, inspector școlar pentru învățământul profesional și tehnic, Hristu Caraman, administrator SC Complex Delta SRL, reprezentanții echipei de proiect și bineînțeles beneficiarii.

(sursă info și foto : comunicat de presă CJ Tulcea)

Alte Articole

Sfârșit de an școlar si la …Penitenciarul Tulcea

Sfârșit de an școlar si la …Penitenciarul Tulcea

21 iunie 2024

Cursurile școlare, organizate în baza protocolului încheiat între Penitenciarul Tulcea, Inspectoratul Școlar Județean și Școala Gimnazială Specială nr 14 Tulcea s-au încheiat și prin urmare, Penitenciarul Tulcea a găzduit festivitatea…

CISTESTE MAI MULT
90 de hectare au ars într-un incendiu de vegetație, lângă Tulcea

90 de hectare au ars într-un incendiu de vegetație, lângă Tulcea

21 iunie 2024

  Pompierii tulceni au fost solicitați ieri , 20 iunie, să intervină pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată în apropiere de municipiul Tulcea și după o intervenție ce a…

CISTESTE MAI MULT