Stiri din tulcea

Peste 1 milion de certificate digitale Covid, emise în România!

15 iulie 2021
Peste 1 milion de certificate digitale Covid, emise în România!

Peste 1 milion de certificate digitale Covid, emise în România!

În România au fost emise până în acest moment peste 1.000.000 de certificate digitale Covid, a anunțat astăzi secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Andrei Baciu, relatează Agerpres.

„Peste 1 milion de persoane au beneficiat de avantajele acestui document al Uniunii Europene, adică aproximativ 20% din totalul celor care au trecut prin centrele de vaccinare. Au trecut doar 15 zile de când certificatul digital a fost lansat în toate ţările blocului comunitar european, iar platforma certificat-covid.gov.ro a funcţionat zi şi noapte la parametri normali. În primele zile au fost emise sute de documente în fiecare minut. În continuare timpul de aşteptare pentru eliberarea certificatului este extrem de mic. Fiecare persoană poate avea documentul în doar câteva minute”, a scris Baciu pe pagina sa de Facebook.

Potrivit acestuia, „o altă veste bună a venit din partea Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti (CNAB): pasagerii care au certificat digital european nu mai trec prin controlul DSP din aeroport. „Aşadar, cei care vin din ţările aflate pe lista galbenă şi aterizează pe Aeroportul ‘Henri Coandă’ pot utiliza fluxul verde, care înseamnă mai puţin timp de aşteptare”, a mai precizat secretarul de stat.