Peste 1.500 de elevi tulceni defavorizați vor primi 500 de lei pentru haine și rechizite

14 martie 2022 | Social
Peste 1.500 de elevi tulceni defavorizați vor primi 500 de lei pentru haine și rechizite

Peste 1.500 de elevi tulceni defavorizați vor primi 500 de lei pentru haine și rechizite

După cum s-a stabilit încă din 2020, pentru reducerea riscului de abandon școlar, elevii defavorizați din învățământul de stat preșcolar, primar și gimnazial trebuie să primească, în fiecare an școlar, tichete în valoare de 500 de lei, ca să-și cumpere rechizite și haine, dar până în prezent, banii n-au fost acordați în niciun an, relatează avocatnet.ro.
Acum, la mai mult de doi ani de la apariție, autoritățile fac pași importanți pentru implementarea programului ce vine în sprijinul elevilor care provin din familii cu venituri mici și aplicarea lui efectivă. Banii vor ajunge la elevi începând cu luna aprilie, potrivit Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE).
Cei 500 de lei se vor acorda acelor elevi care provin din familii în care venitul lunar mediu pe membru de familie este de 50% din salariul de bază minim brut pe țară (adică 1.275 de lei).
Tichetele în valoare de 500 de lei vor fi emise pe suport electronic, astfel că vor fi asemănătoare cardurilor bancare.
Câte 500 de lei pentru 235.000 de elevi printr-un proiect finanțat din  fonduri europene. Banii vor fi acordați pentru al doilea an la rând și vor  fi virați pe carduri sociale în
Se vor putea utiliza doar pentru plata rechizitelor și hainelor. Tichetele vor putea fi folosite numai în anumite magazine, respectiv în cele care comercializează materiale școlare și care se află pe lista unității emitente a tichetelor sociale pe suport electronic pentru sprijin educațional. Beneficiarii vor afla mai multe detalii privind această listă atunci când primesc cardul.
După cum apare într-un comunicat de acum câteva zile al MIPE, până la finalul lunii martie 2022 cardurile urmează să fie transmise către inspectoratele școlare județene, iar în luna aprilie să înceapă distribuirea lor către beneficiarii finali, inclusiv să fie virate pe carduri sumele alocate pentru anul școlar în curs”.
Potrivit situaţiei transmise de Inspectoratul Şcolar Judeţean Tulcea, la nivel de judeţ un număr de 1.533 de elevi provin din familii în care venitul lunar mediu pe membru de familie este de 50% din salariul de bază minim brut pe ţară, adică 1.275 de lei, relatează ziarul local Delta.
Potrivit estimărilor recente ale Ministerului Educației, aproximativ 235.000 de elevi defavorizați de la nivel național vor beneficia în acest an de sprijin ca să meargă la școală.

Alte Articole

O nouă acțiune umanitară a jandarmului tulcean Sorin Andrici

O nouă acțiune umanitară a jandarmului tulcean Sorin Andrici

24 mai 2024

În data de 30 mai 2024, jandarmul Sorin Andrici va lua startul la Campionatul Mondial de 48 de ore din Ungaria, însă nu va alerga doar pentru el, ci va…

CISTESTE MAI MULT
Tulcea ONG Fest, azi, în Piaţa Civică din municipiu

Tulcea ONG Fest, azi, în Piaţa Civică din municipiu

17 mai 2024

Cea de a VIII-a ediţie a evenimentului TulceaONGFest, organizat în cadrul ediţiei cu numărul 23 a Săptămânii Naţionale a Voluntariatului (SNV) 2024, va începe azi, 17 mai 2024, de la…

CISTESTE MAI MULT