Stiri din tulcea

Peste 1.000 de metri de plase și 120 kg de pește confiscate de polițiștii de frontieră dobrogeni

24 aprilie 2023
Peste 1.000 de metri de plase și 120 kg de pește confiscate de polițiștii de frontieră dobrogeni

Peste 1.000 de metri de plase și 120 kg de pește confiscate de polițiștii de frontieră dobrogeni

 

Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfășurat, la finalul săptămânii trecute, mai multe acțiuni pe linia prevenirii și combaterii braconajului piscicol, ocazie cu care au întocmit 3 dosare penale şi au descoperit și ridicat peste 1.000 metri plase, unelte de pescuit și 120 kg de pește, conform unui comunicat de presă emis de Garda de Coastă.

Garda de C peste si plase confiscate april 23 2

Sâmbătă, 22 aprilie, polițiștii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Sulina, în cooperare cu lucrători din cadrul ARBDD, au descoperit în lacul Sinoe aproximativ 825 metri plasă mono-filament cu captură de 110 kg pește specia caras.
Peștele a fost predat unei societăți comerciale de profil iar plasele au fost ridicate în vederea confiscării. Cercetările sunt continuate în vederea identificării autorilor.

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Chilia au efectuat ieri, 23 aprilie, controlul asupra unui atelaj hipo, în care se aflau două persoane, care la vederea echipajului de poliție au aruncat din căruță o înșiruire de plase cu captură de pește în ele.
Aceștia au constatat faptul că lungimea totală a plaselor tip setcă este de 300 metri, iar cantitatea de pește, de 14 kilograme, a fost predată unei societăți comerciale de profil.

Tot ieri, 23 aprilie, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Cernavodă au descoperit pe un canal care are legătură cu fluviul Dunărea, în zona kilometrului fluvial 290, două unelte de pescuit tip vintir și 150 metri plase de pescuit tip nailon cu captură de pește în ele.
Uneltele de pescuit și plasele, în valoare de 4.800 lei, au fost ridicate în vederea confiscării iar peștele, în cantitate totală de 6 kg, diferite specii, în stare vie, a fost redat mediului natural.

În toate aceste situații, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, sub coordonarea parchetelor competente, desfășoară cercetări sub aspectul săvârșirii unor infracțiuni la regimul braconajului piscicol.

(sursă info și foto : comunicat de presă Garda de Coastă)