Stiri din tulcea

Pescuitul în zona strict protejată Zaghen – faptă sancționată de jandarmii tulceni în acest weekend

4 martie 2024
Pescuitul în zona strict protejată Zaghen – faptă sancționată de jandarmii tulceni în acest weekend

Pescuitul în zona strict protejată Zaghen – faptă sancționată de jandarmii tulceni în acest weekend

 

Jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Tulcea acţionează zilnic, în mod independent, dar şi în sistem integrat cu Poliţia, pentru asigurarea şi menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică, iar în cadrul acțiunilor din acest sfârșit de săptămână au fost constatate trei infracțiuni și aplicate nouă sancțiuni contravenționale, transmite Jandarmeria Tulcea.

Patru sancțiuni contravenționale, dintre care două avertismente, în valoare de 600 de lei, au fost aplicate pentru neprezentarea permisului de pescuit și pescuitul în habitatele piscicole naturale al peștilor în perioada de prohibiție și în zonele de protecție.
Restul de cinci sancțiuni contravenționale în valoare de 800 de lei au fost aplicate pentru consum de alcool și proferarea în public de injurii și expresii jignitoare.

În data de 2 martie 2024, în jurul orei 06.00, jandarmii, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au observat un bărbat ce pescuia cu plase de pescuit în zona Lacului Zaghen. Asupra persoanei, a fost găsită o plasă de tip setcă cu lungimea de 50 de metri și cantitatea de 3 kg de pește.

Având în vedere că peștele fusese capturat cu puțin timp în urmă, jandarmii au eliberat peștele, iar în ceea ce privește plasa de pescuit, aceasta a fost confiscată, urmând a fi predată organelor de urmărire penală.

Jandarmii au întocmit bărbatului actele de sesizare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de pescuit cu unelte neautorizate.

Cu această ocazie, Jandarmeria Tulcea reamintește faptul că pescuitul în zona strict protejată Zaghen este interzis pe tot timpul anului, deoarece aceasta reprezintă o zonă restaurată fiind inclusă în zonele cu regim de protecție integrală.

De asemenea, jandarmii tulceni au constat alte două infracțiuni ( tâlhăria și loviri și alte violențe) și au acordat sprijin la constatarea a șase infracțiuni pe timpul misiunilor executate în cooperare cu Poliția, în sistem integrat prin patrule mixte.

(sursă info și foto : buletin informativ IJJ Tulcea)