Stiri din tulcea

Pescuit ilegal în zona Zaghen

27 ianuarie 2023
Pescuit ilegal în zona Zaghen

Pescuit ilegal în zona Zaghen

În urma unei acțiuni de monitorizare și control în zona Zaghen, ce a avut loc ieri, 26 ianuarie, inspectorii și agenții ecologi din cadrul Biroului Monitoring, Districte Zone Protejate al Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării au găsit și confiscat mai multe unelte de pescuit amplasate ilegal în zona Zaghen, ce nu este alocată pescuitului comercial și recreativ/sportiv, potrivit informațiilor publicate de Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării.

Mai exact, în această zonă în care nu este permisă folosirea uneltelor de pescuit au fost găsite 12 setci (4 monofilament, 5 trifilare, 3 fir textil) iar exemplarele de pește prinse în aceste plase au fost eliberate în stare vie în mediul natural.

„Zona polderului Zaghen, parte a luncii inundabile a Dunării situată în estul municipiului Tulcea, a fost obiectul unui proiect de reconstrucție ecologică realizat în parteneriat cu Primăria Municipiului Tulcea și Administraţia Naţională a Îmbunătăţirilor Funciare RA Bucureşti. Obiectivul proiectului a fost conservarea diversităţii biologice, a habitatelor naturale, a speciilor de floră şi faună sălbatică din zona lacului Zaghen” , mai scrie ARBDD.

Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării efectuează monitorizări și observaţii asupra vegetaţiei, speciilor de nevertebrate, amfibieni, reptile, peşti, păsări şi mamifere din zona polderului Zaghen, zona fiind inclusă atât în Rezervația Biosferei Delta Dunării-RBDD, cât și în siturile Natura 2000: ROSCI0065 Delta Dunării şi ROSPA0031 Delta Dunării şi Complexul Razim Sinoe, în bioregiunea stepică.

(sursă info și foto : fb ARBDD)