Stiri din tulcea

Persoanele fără adăpost, cazate în Centrul Phoenix, din cauza gerului

12 ianuarie 2022
Persoanele fără adăpost, cazate în Centrul Phoenix, din cauza gerului

Persoanele fără adăpost, cazate în Centrul Phoenix, din cauza gerului

Persoanele fără adăpost sunt căutate de autoritățile tulcene încă de aseară, de când a intrat în vigoare alerta meteo de ger. Acestea sunt cazate în Centrul Social de Urgență Phoenix din municipiul Tulcea. Într-o postare pe pagina sa de socializare, Primăria Tulcea îndrumă cetățenii care găsesc pe străzi persoane fără adăpost, să îi ducă la Centrul Phoenix. Nu înainte de a se asigura că starea lor de sănătate este bună și că nu sunt afectați de frig!

centru de urgenta phoenix tulcea

❗ 𝐃𝐚𝐜𝐚̆ 𝐢̂𝐧𝐭𝐚̂𝐥𝐧𝐢𝐭̦𝐢 𝐩𝐞𝐫𝐬𝐨𝐚𝐧𝐞 𝐟𝐚̆𝐫𝐚̆ 𝐚𝐝𝐚̆𝐩𝐨𝐬𝐭, 𝐥𝐞 𝐩𝐮𝐭𝐞𝐭̦𝐢 𝐢̂𝐧𝐝𝐫𝐮𝐦𝐚 𝐜𝐚̆𝐭𝐫𝐞 𝐂𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮𝐥 𝐏𝐡𝐨𝐞𝐧𝐢𝐱. 𝐀𝐢𝐜𝐢 𝐯𝐨𝐫 𝐩𝐮𝐭𝐞𝐚 𝐭𝐫𝐞𝐜𝐞 𝐦𝐚𝐢 𝐮𝐬̦𝐨𝐫 𝐩𝐞𝐬𝐭𝐞 𝐚𝐜𝐞𝐬𝐭𝐞 𝐳𝐢𝐥𝐞 𝐠𝐞𝐫𝐨𝐚𝐬𝐞.
Contact Centrul Phoenix : 0240534267
Adresa: Strada Navaliștilor 13
Reprezentanții Centrului Phoenix au transmis în această dimineață că au avut o solicitare în această noapte:
‼La ora actuală sunt cazate în Centru un număr de 33 persoane. Deși este foarte frig afară, am avut o singură solicitare noaptea trecută. Un fost beneficiar, identificat de către Poliția Locală în urma unei razii, a fost adus și plasat în carantina Centrului.
❗❄Ca în fiecare iarnă, suntem pregătiți să cazăm persoanele vulnerabile, pe perioada iernii, peste numărul maxim de 50 locuri. În acest sens, dispunem de saltele suplimentare, canapele extensibile și spații care pot fi amenajate ca și camere de urgență.
❗Pentru rezidenți, centrul oferă servicii integrate în urgență și posturgență: de la igienizare, cazare, hrană, evaluarea stării de sănătate/filtre de igienă, evaluare socială și psihologică, până la servicii de consiliere, educație pentru sănătate, sprijin în vederea orientării pe piața muncii, sprijin pentru obţinerea actelor de identitate şi stare civilă, sprijin pentru obţinerea altor drepturi şi beneficii.
❗Perioada de ședere în centru este delimitată strict de nevoile și evoluția personală, aceasta putând ajunge la 1 an, cu posibilitate de prelungire până la maxim 2 ani, cu mentiunea că pot fi cazate și persoanele care au beneficiat de servicii în cadrul Centrului în perioadele anterioare și din diverse motive acestea au încetat.

Frigul este cel mai mare pericol pentru persoanele fără adăpost! Când găsiți un om al străzii și prezintă semne de îngheț din cauza gerului, starea sa medicală trebuie neapărat evaluată de către cadre specializate, astfel că acesta trebuie transportat de urgență la spital, prin apelarea la 112! Persoana trebuie echilibrată din punct de vedere termic. Temperatura corpului trebuie crescută imediat. Nu se poate face acest lucru, decât sub strictă observație medicală!

De aceea, reprezentanții Centrului Phoenix îndrumă cetățenii ca atunci când  găsesc un om al străzii înghețat, să sune mai întâi la 112. După cum se știe, în cadrul centrelor de persoane fără adăpost nu există asistență medicală! După ce persoana este evaluată și echilibrată, personalul medical o recomandă către centrul de adăpost.

Centrul Social de Urgență Phoenix de 50 locuri – 36 de locuri la demisol şi 14 locuri la parter- iar de serviciile acestuia pot  beneficia: persoane fără adăpost, indiferent de sex, care se află în stradă de o perioadă lungă de timp, precum şi  persoane şi familii cu sau fără copii, care şi-au pierdut locuinţa din diverse motive, cerşetori, vagabonzi, tineri proveniţi din centrele de instituţionalizare care după împlinirea vârstei de 18 ani nu au o locuinţă, victime ale  traficului de persoane.