Stiri din tulcea

Persoanele defavorizate din cartierele Dallas și Vest se pot înscrie la cursuri organizate gratuit de DAPS Tulcea

17 noiembrie 2021
Persoanele defavorizate din cartierele Dallas și Vest se pot înscrie la cursuri organizate gratuit de DAPS Tulcea

Persoanele defavorizate din cartierele Dallas și Vest se pot înscrie la cursuri organizate gratuit de DAPS Tulcea

Tulcenii fără venituri care locuiesc în cartierele Dallas și Vest se pot înscrie de azi la mai multe cursuri organizate gratuit de Primăria Tulcea și Direcția de Asistență și Protecție Socială Tulcea.
Cele două instituții amintite anunță că derulează campania de recrutare a persoanelor apte de muncă, doritoare să participe la cursurile de consiliere sau orientare profesională și cursurile de formare profesională organizate în cadrul Proiectului Servicii integrate pentru viitor.
cursuri gratuite daps tulcea 2   cursuri gratuite daps tulcea 1
ℹCursurile sunt organizate de către Primăria Municipiului Tulcea, grupul țintă vizat fiind alcătuit din persoane domiciliate in zona Vest-Dallas aflate în căutarea unui loc de muncă și care au venituri mici.
ℹÎnscrierile se fac la sediul Direcției de Asistență și Protecție Socială Tulcea, str. Isaccei nr. 36, cu următoarele documente: copia actului de identitate pentru toți adulții din familie, copia certificatelor de naștere pentru toți membrii familiei, acte doveditoare a studiilor pentru solicitant, documente doveditoare ale veniturilor tuturor membrilor familiei (după caz cupon pensie, adeverință venit), certificat de căsătorie (dacă este cazul).
🕗Programul în care se pot face înscrieri este luni-joi orele 08.00-16.00; vineri orele 08.00-14.00.
💵Pentru participarea la cursurile de brancardier, cameristă, pavator, ajutor de bucătar, lucrător în comerț, îngrijitori bătrâni la domiciliu, sudor electric, agent securitate, fiecare cursant va primi o subventie de 1800 lei.
💵Pentru participarea la cursurile de infirmieră, bucătar, instalator instalații de ventilație și condiționare, instalator instalații tehnico-sanitare și de gaze, mașinist la mașini pentru terasamente, frizer-coafor-manichiurist-pedichiurist, fiecare cursant va primi suma de 3600 lei.
ℹCursurile au o durată de la 2 luni și jumătate până la 4 luni și jumătate, în funcție de meseria pentru care se optează.
ℹPot aplica și persoanele care nu au domiciliul pe buletin, dar locuiesc efectiv în zona marginalizată, cu declarație pe propria răspundere, dacă îndeplinesc celelalte condiții pentru înscriere.
ℹSe pot înscrie în proiect toate persoanele care îndeplinesc condițiile legate de vârstă, venituri și zona de locuire, indiferent de rasă, gen, etnie, apartenență politică, religie.
ℹPentru mai multe informații, vă rugăm să ne contactați, în orarul indicat, la sediul DAPS-str. Isaccei nr. 36-persoana de contact Bulgaru Alina sau la telefon: 0747072434-persoană de contact Ungureanu Daniela.