„Permis pentru viitor” – programul prin care tinerii defavorizați pot face școala de șoferi gratuit

25 noiembrie 2022 | Social
„Permis pentru viitor” – programul prin care tinerii defavorizați pot face școala de șoferi gratuit

„Permis pentru viitor” – programul prin care tinerii defavorizați pot face școala de șoferi gratuit

S-a dat startul înscrierilor pentru cea de-a 8-a ediție a programului „Permis pentru viitor”, prin intermediul căruia tinerii din medii defavorizate pot primi sprijin financiar pentru a urma cursurile școlii de șoferi și cei interesați au la dispoziție 2 luni pentru a depune solicitările de finanțare, mai exact, până la data de 24 ianuarie 2023, conform unui comunicat de presă trimis la redacție de Fundația Pentru Comunitate.

Sunt eligibili tinerii care au vârsta cuprinsă între 18 și 25 de ani, indiferent de localitatea de reședință, care provin din medii defavorizate și care își doresc să obțină permis de conducere categoria B, C sau D, inclusiv pentru tractoare agricole sau forestiere, troleibuze și tramvaie.

Mai exact, prin acest program, tinerii din medii defavorizate pot obține permisul de conducere și pot avea un avantaj în obținerea unui loc de muncă sau în extinderea atribuțiilor de serviciu.

Cei interesați pot aplica on-line sau trimite prin poștă dosarul, conform informațiilor disponibile pe site-ul Fundației pentru Comunitate (pentrucomunitate.ro/permis).
Selecția beneficiarilor este realizată în baza unui concurs de proiecte.

Lansat în noiembrie 2015, programul a avut loc în fiecare an și astfel a ajuns în acest an la cea de-a opta ediție. Până în prezent, peste 292 de tineri au primit finanțare pentru a urma cursurile școlii de șoferi.

„De la bun început Programul „Permis pentru viitor” a fost gândit să ofere o șansă în plus în carieră și în viață tinerilor din medii defavorizate. În toți acești ani am cunoscut tineri ambițioși, care au finalizat cursurile școlii de șoferi și au promovat examenul, iar acum dețin permis de conducere și o meserie care le asigură un venit. Suntem încântați că acest program reușește să continue strategia noastră de responsabilitate socială, care își propune să construiască parteneriate solide cu membrii comunităților din care facem parte,”

a declarat Camelia ENE, CEO &Country Chairman MOL România, companie care finanțează programul „Permis pentru viitor”.

„Îi încurajăm pe cei interesați să obțină Permis pentru viitor să solicite cu încredere sprijin în procesul de depunere a proiectelor, atât din partea oamenilor apropiați, cât și din partea organizațiilor cu care sunt în legătură sau direct de la organizatorii Programului. Experiența edițiilor anterioare ne arată că tinerii care aleg un mentor, un îndrumător, o persoană care să-i ajute la înscriere, dar și mai târziu, în timpul cursurilor școlii de șoferi, au rezultate mai bune. Accentuez importanța unei adeverințe din partea unui angajator care oferă un loc de muncă în cazul în care solicitantul va deține permis de conducere, fiindcă aceasta constituie un real avantaj în procesul de jurizare a proiectelor”,

a precizat András Imre, Director Executiv al Fundației Pentru Comunitate.
*
Prin programul „Permis pentru viitor”, organizat de Fundația Pentru Comunitate, se acordă finanțarea necesară obținerii permisului de conducere – costurile școlii de șoferi și cheltuielile adiacente – pentru categoriile B, C sau D (incluzând tractoare agricole sau forestiere, troleibuze și tramvaie), în cazul tinerilor din medii defavorizate, cu vârstele cuprinse între 18 și 25 de ani, pentru care existența permisului este o condiție sau un avantaj în obținerea unui loc de muncă, ori un instrument benefic în îndeplinirea sau extinderea atribuțiilor de serviciu în cazul celor care se află deja în activitate. \

Programul Permis pentru viitor a fost premiat de două ori pe plan național: la Gala Societății Civile 2018 și la Romanian CSR Awards 2017.

(sursă info și foto : comunicat de presă Fundația Pentru Comunitate)

Alte Articole

O nouă acțiune umanitară a jandarmului tulcean Sorin Andrici

O nouă acțiune umanitară a jandarmului tulcean Sorin Andrici

24 mai 2024

În data de 30 mai 2024, jandarmul Sorin Andrici va lua startul la Campionatul Mondial de 48 de ore din Ungaria, însă nu va alerga doar pentru el, ci va…

CISTESTE MAI MULT
Tulcea ONG Fest, azi, în Piaţa Civică din municipiu

Tulcea ONG Fest, azi, în Piaţa Civică din municipiu

17 mai 2024

Cea de a VIII-a ediţie a evenimentului TulceaONGFest, organizat în cadrul ediţiei cu numărul 23 a Săptămânii Naţionale a Voluntariatului (SNV) 2024, va începe azi, 17 mai 2024, de la…

CISTESTE MAI MULT