Perioadă dificilă emoțional pentru circa 70% dintre români

10 octombrie 2023 | Social
Perioadă dificilă emoțional pentru circa 70% dintre români

Perioadă dificilă emoțional pentru circa 70% dintre români

7 din 10 participanți la cel mai recent sondaj derulat de eJobs România declară că, în prezent, traversează o perioadă dificilă din punct de vedere emoțional, problemele financiare și cele legate de job fiind cele care îi apasă cel mai mult.

La întrebarea privind stările emoționale pe care le-au resimțit cel mai pregnant în ultimul an, mai mult de jumătate dintre respondenți (53,4%) au declarat că pe primul loc este teama că veniturile pe care le au nu vor ține pasul cu creșterile de prețuri și nu vor reuși să se mai descurce din punct de vedere financiar, după cum scrie în comunicatul de presă, primit la redacție. 

Aproximativ o treime dintre românii care au răspuns la întrebările din sondaj au spus că factorul ce își pune cel mai mult amprenta asupra echilibrului lor psihic este faptul că muncesc prea mult și simt că au intrat într-o zonă de burnout,

20% nu se simt apreciați la locul de muncă, iar 13% spun că sunt afectați de diverse probleme pe care le întâmpină în viața personală.

37,6% s-au simțit neînțeleși de angajator, iar 32% au inclus în lista acestor stări teama de a nu-și putea găsi un job nou.

23,3% dintre respondenți menționează că și-au pierdut echilibrul emoțional. Alte trăiri negative cu care s-au confruntat românii în ultimul an au fost îngrijorarea că ar putea să-și piardă jobul, singurătatea ori depresia.

Doar 2 din 10 persoane au spus că ultimul an a fost, în general, unul bun, fără prea multe motive de îngrijorare.

Întrebați dacă au simțit nevoia de a apela la ajutor psihologic de specialitate, doar 33,5% dintre participanții la sondaj au răspuns afirmativ. Dintre aceștia, 62,4% nu au făcut nimic în acest sens, 35% au început să meargă la terapie și au plătit din resurse proprii costurile aferente, iar 2,6% au avut parte de terapie, ca beneficiu oferit de compania pentru care lucrează.

Sondajul a fost realizat în perioada septembrie – octombrie 2023, pe un eșantion de 1.572 de respondenți care, la momentul completării sondajului, erau angajați.
(surse info, foto : comunicat de presă eJobs, arhiva RD)

Alte Articole

O nouă acțiune umanitară a jandarmului tulcean Sorin Andrici

O nouă acțiune umanitară a jandarmului tulcean Sorin Andrici

24 mai 2024

În data de 30 mai 2024, jandarmul Sorin Andrici va lua startul la Campionatul Mondial de 48 de ore din Ungaria, însă nu va alerga doar pentru el, ci va…

CISTESTE MAI MULT
Tulcea ONG Fest, azi, în Piaţa Civică din municipiu

Tulcea ONG Fest, azi, în Piaţa Civică din municipiu

17 mai 2024

Cea de a VIII-a ediţie a evenimentului TulceaONGFest, organizat în cadrul ediţiei cu numărul 23 a Săptămânii Naţionale a Voluntariatului (SNV) 2024, va începe azi, 17 mai 2024, de la…

CISTESTE MAI MULT