Perioadă bogată în activități la Casa Avramide Tulcea și Muzeul de Artă

7 iulie 2023 | Cultura
Perioadă bogată în activități la Casa Avramide Tulcea și Muzeul de Artă

Perioadă bogată în activități la Casa Avramide Tulcea și Muzeul de Artă

Luna iulie este una foarte generoasă la capitolul ofertei de evenimente culturale la Muzeul de artă şi la Casa Avramide, pe lângă exponatele acestei luni, după cum a anunțat ICEM Tulcea.

Azi, 7 iulie, se încheie Tabăra Internațională de Creaţie Artistică ,,Bijuterii arhitecturale tulcene’’, Plein-air, Ediția I și  la parterul Casei Avramide  se deschide expoziția cu lucrările celor 12 artiști care iau parte la tabără.

Expoziția va rămâne deschisă până pe 21 iulie.

Este vorba de evenimente ce fac parte din proiectul inițiat de Asociația Localităților și Zonelor Istorice și de Artă din România (ALZIAR), susținut de ICEM TULCEA ( finanțat cu sprijinul Consiliului Județean Tulcea).

În plus, azi este prima zi, din cele 3 (7, 8 și 9 iulie) în care sunt programate ateliere de percuție gratuite susținute de muzicianul Emi Ionescu, de care pot beneficia maximum 20 de participanți cu vârsta peste 7 ani per sesiune. Înscrierile se fac telefonic ( 0745 452 281).

Atelierele fac parte din seria de evenimente organizate de Asociația Culturală Metropolis, în cadrul Caravanei Metropolis – Cinema în aer liber (co-finanţată de Primăria Tulcea), la fel ca proiecția filmului documentar „My journey to Romania – letter from Timisoara” regizat de Florin Iepan, ce va avea loc la demisolul Casei Avramide, sâmbătă, 8 iulie, de la ora 15:30.

Casa Avramide Suete Avramizi iul 23

Marți, 11 iulie, de la ora 18:00 are loc o nouă ediție a Șuetelor Avramizilor – Drag de muzică și poezie, dedicată lui Adrian Păunescu iar în următoarea marți, 18 iulie, la demisolul Casei Avramide, se deschide expoziția tânărului artist Vlad Paraschiv.

La Muzeul de artă, publicul poate admira, până pe data de 12 iulie 2023, expoziția de pictură și artă contemporană „Viața într-o valiză” iar până pe 30 august, în fiecare zi de luni și de marți, se desfășoară activitatea intitulată „Vacanța la muzeu”, un nou sezon de ateliere de pictură dedicate copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 9 ani.
Toate locurile au fost ocupate, dar există și o listă de așteptare.

Lucrarea Lunii IULIE la Muzeul de Artă Tulcea este „Malul Dunării” (ulei pe carton, 1916, clasat Fond), autor Gheorghe Petrașcu (1872-1949).
Exponatul face parte din colecția de pictură a muzeului și este expus permanent.

ICEM Tl lucrare luna iul 23 Muzeu Arta

Lucrarea Lunii IULIE la Casa Avramide este „Brăcaci”, un obiect din cupru și staniu realizat într-un atelier grecesc, ce datează de la începutul secolului XX și face parte din colecția de artă decorativă orientală a Muzeului de Artă Tulcea.
Este expus la Casa Avramide în cadrul expoziției temporare „Vase pentru apă”.

ICEM Tl lucrare luna iul 23 Avramide

Programul de vizitare, valabil pentru ambele obiective ICEM Tulcea, este  de marți până duminică, între orele 09:00-17:00 (ultima intrare 16:30).

(surse info și foto : comunicat de presă ICEM Tulcea, fb EvenimenteArtaAvramide)

Alte Articole

Multispecies – o nouă expoziție la demisolul Casei Avramide din Tulcea

Multispecies – o nouă expoziție la demisolul Casei Avramide din Tulcea

16 iulie 2024

WASP Studios și Institutul de Cercetări Eco-Muzeale „Gavrilă Simion” din Tulcea ne invită la vernisajul expoziției Multispecies, o explorare a relației dintre natură, arte vizuale și ecologie. Deschiderea expoziției Multispecies,…

CISTESTE MAI MULT
Lansarea oficială a website-ului comemorativ G. F. Gasser, la Casa Avramide Tulcea

Lansarea oficială a website-ului comemorativ G. F. Gasser, la Casa Avramide Tulcea

8 iulie 2024

Website-ul comemorativ al artistului ce a deschis prima galerie de artă privată din România, Günther Forst Gasser, va fi lansat la Tulcea, potrivit celor declarate de fiica artistului, Greta Gasser.…

CISTESTE MAI MULT