Stiri din tulcea

Percheziții privind activitatea unui grup infracţional organizat, desfășurate azi în 19 judeţe, printre care și Tulcea

23 noiembrie 2022
Percheziții privind activitatea unui grup infracţional organizat, desfășurate azi în 19 judeţe, printre care și Tulcea

Percheziții privind activitatea unui grup infracţional organizat, desfășurate azi în 19 judeţe, printre care și Tulcea

123 de mandate de percheziţie domiciliară sunt programate a se desfășura azi la domiciliile şi imobilele deţinute sau folosite de mai multe persoane fizice, precum şi sediile şi punctele de lucru ale unor persoane juridice, în municipiul Bucureşti şi 19 judeţe, printre care și Tulcea, într-o cauză în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, şantaj, lipsire de libertate în mod ilegal, lovire sau alte violenţe, distrugere şi favorizarea făptuitorului, după cum informează printr-un comunicat, Direcţia Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti (DGPMB).

Perchezițiile sunt puse în aplicare de Poliţiştii Capitalei – Serviciul Grupuri Infracţionale Violente cu sprijinul Direcţiei de Investigaţii Criminale şi Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate din cadrul Poliţiei Române, precum şi al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti şi serviciilor de investigaţii criminale din Bucureşti şi cele 19 judeţe.

Potrivit sursei citate, începând cu anul 2018, ar fi fost constituit, la nivel naţional, „un grup infracțional organizat care a avut ca scop comiterea, în principal, a unor infracțiuni de șantaj, având ca obiect domeniul jocurilor de noroc.
Membrii grupului, prin aplicarea a diferite forme de șantaj reprezentanților unor societăți comerciale, ar fi urmărit eliminarea concurenței în acest domeniu.

De asemenea, prin folosirea unor metode similare și întrebuințarea de acte de violență, aceștia ar fi împiedicat anumiți clienți, care realizau câștiguri însemnate, să intre în posesia acestora.
Totodată, ar fi interzis clienților care generau probleme să revină în sălile de jocuri, ce erau controlate de membrii grupului infracțional organizat și ar fi recuperat de la aceștia prejudiciile aduse bunurilor din localuri”.

La sediul DIICOT – Structura Centrală sunt aduse, în vederea audierii, 40 de persoane despre care există suspiciunea că sunt implicate în desfăşurarea activităţilor infracţionale.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române și de către Biroul Tehnic şi Criminalistic din cadrul D.I.I.C.O.T iar acțiunea beneficiază de participarea luptătorilor din cadrul S.I.A.S. – I.G.P.R. și a forțelor Jandarmeriei Române.

(sursă info, foto : comunicat de presă DGPMB, fb DGPMB)