Stiri din tulcea

Percheziții în Delta Dunării la braconieri piscicoli! Sute de kilograme de icre și pește, confiscate de polițiști

14 septembrie 2021
Percheziții în Delta Dunării la braconieri piscicoli! Sute de kilograme de icre și pește, confiscate de polițiști

Percheziții în Delta Dunării la braconieri piscicoli! Sute de kilograme de icre și pește, confiscate de polițiști

Acțiune de amploare a Poliției Delta Dunării pe raza județului Tulcea, pentru prevenirea și combaterea pescuitului ilegal și a comerțului ilicit cu pește și produse din pește.

Polițiștii au efectuat 7 percheziții domiciliare în mai multe localități din Delta Dunării, dar și 9 controale în zona lacului Sinoe.

În cadrul acțiunii, anchetatorii au legitimat în total 16 persoane și au verificat 12 mijloace de transport. Totodată, în cauzele instrumentate, 13 persoane au fost conduse la sediul Poliției Delta Dunării din Tulcea, pentru cercetări.

În total, polițiștii au constatat 12 infracțiuni privind pescuitul şi acvacultura.

De asemenea, polițiștii au indisponibilizat 382 de kilograme de pește, 224 de kilograme de icre (1,32 de kilograme de icre negre), 138 de unelte de pescuit (95 de setci tip monofilament, 38 de setci din fir textil, în lungime totală de aproximativ 8.470 m, 2 prostovoale, un ohan și două capcane pentru raci), 2 ambarcațiuni, 2 motoare pentru ambarcațiuni și un autovehicul.

Valoarea aproximativă a bunurilor confiscate este de 97.000 de lei.

Poliția Deltei Dunării dă și câteva exemple:
1. La data de 4 septembrie a.c., pe lacul Sinoe, zona Canal 2, județul Constanța, au fost depistați 2 bărbați, în timp ce desfășurau activități de braconaj, folosind o ambarcațiune de tip papuc și 24 de plase de pescuit, tip setcă monofilament, având capturate 73 de kilograme de peşte, din diferite specii.

Ambarcațiunea, motorul și cele 24 de setci din fir textil au fost ridicate, în vederea confiscării. Cantitatea de peşte a fost ridicată şi predată unei societăţi de profil, spre valorificare.

A fost întocmit un dosar penal, conform O.U.G. nr. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura.

2. La data de 9 septembrie a.c., în apropierea localității Vadu Oii, județul Constanța, au fost depistați 2 bărbați, în timp ce ofereau spre vânzare 41 de kilograme de peşte proaspăt, de diferite specii și 1,32 de kilograme de icre negre.

Cantitățile de peşte și icre au fost ridicate, fiind sesizată D.S.V.S.A. Tulcea, în vedere dispunerii măsurilor legale ce se impun.

A fost întocmit dosar penal, conform O.U.G. nr. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura.

Acțiunea organizată în Delta Dunării, pentru protejarea fondului piscicol a avut loc în perioada 4 – 9 septembrie.

sursă info: comunicat IGPR
foto arhivă