Pentru ca educația să nu rămână pe ultimul loc

9 mai 2024 | Educatie
Pentru ca educația să nu rămână pe ultimul loc

Pentru ca educația să nu rămână pe ultimul loc

 

Înainte de vacanța de Paști, vă anunțam în legătură cu relansarea campaniei „Alegeri locale, priorități clare: educație pentru viitorul nostru!”, prin care elevii solicită ca viitorii decidenți să se angajeze să prioritizeze educația în posibilul lor mandat.

Consiliul Judeţean al Elevilor Tulcea revine cu rugămintea ca toti cei ce vor merge la vot în data de 9 iunie 2024 să verifice, pe platforma alegeri-locale.consiliulelevilor.ro, care dintre candidații pentru funcțiile locale se va asigura că educația nu rămâne pe ultimul loc, asumându-și îndeplinirea celor 21 de obiective prezentate în scrisoarea deschisă pe care o puteti vizualiza pe platformă.

Consiliul Județean al Elevilor Tulcea lansează o provocare viitorilor decidenți locali de a arăta societății că le pasă și îi invită pe aceștia să acceseze platforma dedicată acestei inițiative și să devină semnatari ai scrisorii de angajament.

Cele 21 de puncte ale angajamentului reprezintă minimul pe care orice autoritate ar trebui să îl depună pentru acest domeniu cheie din societatea noastră.

„În anul 2020, colegii mei de atunci au lansat o campanie asemănătoare, dedicată alegerilor locale, unde viitorii aleși se angajau să prioritizeze educația. Atunci, din județul Tulcea, au semnat 30 de candidați la funcții precum cea de președinte al Consiliului Județean, primar, consilier local sau consilier județean, reușind doar 10 să obțină funcția pentru care au candidat.
Acum, ne dorim să tragem iar un semnal de alarmă și să le reamintim viitorilor decidenți că educația de astăzi reprezintă viitorul țării de mâine.
Îi îndemnăm să semneze scrisoarea de angajament și să arate electoratului că educația reprezintă un obiectiv important pentru mandatul lor. Lansăm provocarea către cei care au semnat în 2020 această scrisoare și au câștigat alegerile, să arate ce au făcut pentru educație.”,

a declarat Vlăduț-Marius Iordache, președintele Consiliului Județean al Elevilor Tulcea.

A investi în educație înseamnă a investi în viitorul comunității din care faceți parte, înseamnă a crea o generație de tineri educați, competenți și implicați civic, care vor duce mai departe România spre o dezvoltare durabilă și prosperă.
Pe de altă parte, a ignora educația înseamnă a condamna comunitățile voastre la stagnare și lipsă de perspectivă, înseamnă a crea o societate fără substanță, fără modele și fără obiective.
De la structurile de reprezentare și până la decidenți, avem responsabilitatea de a pune cărămidă cu cărămidă la fundația viitorului din țara noastră, la crearea unei noi perspective,
transmite Consiliul Județean al Elevilor Tulcea.

Potrivit elevilor, aleșii locali urmează să joace unul din cele mai importante roluri pentru dezvoltarea educației  și de aceea este important ca noi să alegem lideri adevărați, nu doar oameni politici care se gândesc doar la propriile interese.

(surse info, foto : comunicat de presă CJE Tulcea, fb consiliulelevilor)

Alte Articole

S-a dat startul înscrierilor/ reînscrierilor la cursurile Palatului Copiilor Tulcea

S-a dat startul înscrierilor/ reînscrierilor la cursurile Palatului Copiilor Tulcea

20 iunie 2024

Elevii din județul nostru care doresc să urmeze unul sau mai multe cursuri organizate de Palatul Copiilor Tulcea sau părinții / bunicii acestora, în cazul copiilor mai mici, trebuie să…

CISTESTE MAI MULT
Exercițiu de alarmare – evacuare derulat la Jurilovca

Exercițiu de alarmare – evacuare derulat la Jurilovca

19 iunie 2024

Aproximativ 180 de preșcolari și școlari, cât și personal didactic din cadrul Școlii Gimnaziale Jurilovca, au participat ieri, 18 iunie, la un exercițiu de alarmare – evacuare, potrivit informațiilor publicate…

CISTESTE MAI MULT