Stiri din tulcea

Pensiunile din Deltă, rezervate în proporţie de 60% pentru Paşte

22 martie 2022
Pensiunile din Deltă, rezervate în proporţie de 60% pentru Paşte

Pensiunile din Deltă, rezervate în proporţie de 60% pentru Paşte

Gradul de rezervare a pensiunilor care se vor deschide în Delta Dunării de Paște este în prezent de circa 60%, iar agențiile de turism din Tulcea îi asigură pe oaspeţi că rezervaţia este una dintre zonele foarte sigure, în ciuda războiului din Ucraina, relatează Agerpres.

Reprezentanta Asociaţiei Delta Dunării, Corina Davidov, a declarat pentru Agerpres că sezonul turistic în rezervaţie a început deja, în contextul în care pescarii vin în zonă indiferent de situaţie:

Până acum, nu s-au speriat nici turiştii şi nici păsările. Delta este la fel de liniştită şi verde ca întotdeauna. (…) Gradul de rezervare a pensiunilor în perioada Sărbătorilor Pascale este de la 20% până la 80%, aşa că putem spune că per total Delta este rezervată în proporţie de 60%. Nu putem spune că există o zonă preferată, fiindcă turiştii vin ca de obicei şi la Sulina, Sfântu Gheorghe, Crişan, Dunavăţu, dar şi în zona continentală, Jurilovca, Sarichioi

a declarat Corina Davidov.  Aceasta a adăugat că există pensiuni care sunt deja ocupate în proporţie de 100% de Florii şi că preţurile practicate pentru pachetele oferite de Paşte variază de la 1.000 de lei până la 750 de euro.

Asistăm la o anulare a rezervărilor făcute de turiştii străini pentru perioada de primăvară de până la 25% şi la o stagnare a rezervărilor făcute de turiştii români.

Observăm în schimb o relaxare şi o reluare din luna mai până la finele anului a rezervărilor făcute atât de turiştii români cât şi de cei străini. Astfel putem spune că avem un grad de rezervări de 50-55% pentru anul 2022. Şi aceste rezervări continuă

a menţionat Corina Davidov. Şi preşedintele Asociaţiei Patronatului în Turism din Delta Dunării (APTDD), Daniel Iluşcă, a dat asigurări că rezervaţia este una dintre zonele cele mai sigure pentru vacanţă:

O turistă din Maramureş m-a sunat să mă întrebe cât de sigură este zona şi am sfătuit-o să vină de pe acum în Deltă, pentru că pe aici nu poate să treacă niciun tanc, fiindcă pe aici sunt lacuri, mlaştini şi canale şi aş mai completa, istoric vorbind, că încă de pe vremea lui Petru cel Mare populaţia izgonită din diverse motive şi-a găsit aici un refugiu sigur

a afirmat Daniel Iluşcă. Acesta îi îndeamnă pe turişti să-şi rezerve din timp sejururile de Paște și cele estivale.

Reintroducerea tichetelor de vacanţă îi va face ca vizitatori să revină sau să vină pentru prima oară în Deltă şi i-aş sfătui pe turişti să-şi facă rezervări încă de pe acum, pentru că altfel se va întâmpla ca în perioada COVID.

Au vrut să-şi rezerve un loc, au amânat, iar mai târziu, în iunie-iulie-august-septembrie, nu au mai găsit niciun loc pentru a se caza, nici măcar în gospodăriile neautorizate.

a mai spus Daniel Iluşcă.

România are „toate” garanţiile de siguranţă şi securitate astfel încât să poată să desfăşoare o activitate de turism care să fie în beneficiul tuturor, a declarat, marţi, prim-ministrul Nicolae Ciucă, la conferinţa online „Turism cu Optimism”, organizată de Alianţa pentru Turism, relatează Agerpres.

România este o ţară sigură şi România trebuie să continue să îşi dezvolte toate elementele de potenţial astfel încât turismul să joace acea pondere în interiorul Produsului Intern Brut, pe care dumneavoastră, cei care vă desfăşuraţi activitatea în domeniul HoReCa, vi l-aţi propus ca nivel de ambiţie. (…)

Avem posibilitatea ca, prin turism, prin domeniul HoReCa, să ajungem la o contribuţie de aproximativ 10% din PIB. Nu suntem acolo, dar faptul că împreună căutăm măsuri, faptul că împreună lucrăm la cadrul legal şi la măsurile de protecţie şi de sprijin a activităţii din turism ne dă încredere şi speranţă că putem să atingem acest nivel de ambiţie

a afirmat Ciucă. Premierul a subliniat că este foarte important ca de la nivelul Guvernului şi al reprezentanţilor HoReCa să se transmită mesajul că România este „o ţară sigură”.

România este ţară membră a Uniunii Europene, România este ţară membră a NATO, România are toate garanţiile de siguranţă şi securitate astfel încât să poată să desfăşoare o activitate de turism care să fie în beneficiul tuturor. Suntem la doi ani de pandemie, la doi ani în care activităţile s-au desfăşurat cu limitări şi restricţii şi cred că este o oportunitate astăzi să putem să ne folosim de infrastructura şi de frumuseţile pe care ţara noastră le oferă

a evidenţiat premierul.

(Sursă info: agerpres.ro, Ilustrație arhivă)