Stiri din tulcea

Patria hoților și…a nepăsării polițiștilor

26 aprilie 2021
Patria hoților și…a nepăsării polițiștilor

Patria hoților și…a nepăsării polițiștilor

Sâmbătă, 26 ianuarie cineva a reușit să își rotunjească veniturile furând portofelele oamenilor care au mers la cimitir pentru a face curățenie la morminte.
Curățenie au facut și hoții de buzunare, aceștia au profitat de neatenția oamenilor și au ”șterpelit” mai multe portofele.
Una dintre persoanele păgubite ne-a declarat: ” în ziua de sâmbătă, imediat după ce am constatat dispariția portmoneului, din poșetă, am sunat la poliție, pentru a reclama furtul. Întrucât nu a răspuns nimeni , în acel moment, m-am deplasat la sediul poliției pentru a face reclamația . Am intrat în audiență, și am relatat organului de ordine desfășurarea faptelor. Mi -au fost arătate și câteva fotografii ale posibilului făptaș( menționez că am zărit un copil, în vârstă de aproximativ 9, 10 ani , pe lângă locul faptei). Duminică seara , am găsit o postare pe facebook, care anunța faptul că o altă persoană a fost deposedată în ziua de sâmbătă , cam la aceeași oră , de portmoneul din poșetă . Am contactat persoana imediat, iar aceasta a ținut să precizeze faptul că, în momentul în care a constatat lipsa portofelului a sunat la poliție , iar o echipă s-a deplasat la locul faptei , adică în cimitir. După descriere, a rezultat că același copil de 9, 10 ani , care a cerut de pomană, ar fi autorul furtului. Polițiștii au spus că… știu cine este, ” că este un client vechi „. Astăzi, am sunat polițistul care se ocupă de caz, aducându-i la cunoștință și celălalt caz , petrecut tot sâmbătă , și din cele declarate de dansul , am înțeles că s a deschis dosar penal, dar deocamdată mai mult nu se poate face. Că se investigheaza și …urmează. Ce urmează ??? Câți oameni vor mai fi păgubiți?? , întreb și eu !!! de ce nu se trimit în teren echipaje , pentru a monitoriza zona și a urmări aceste cazuri de furt, pentru că în mod constant oamenii sunt păgubiți, în cimitir .

Din păcate, acestea nu sunt singurele cazuri în care se arată limitele sistemului și a celor care ar trebui să ne ofere SIGURANȚĂ ȘI ÎNCREDERE!!