Stiri din tulcea

Parteneriat între Primărie, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret și IPJ Tulcea, pentru evenimente sportive

23 noiembrie 2021
Parteneriat între Primărie, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret și IPJ Tulcea, pentru evenimente sportive

Parteneriat între Primărie, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret și IPJ Tulcea, pentru evenimente sportive

În ultima perioadă, reprezentanții Primăriei cu atribuții în domeniul sportului au făcut demersuri pentru a avea o imagine cât mai clară a sportului tulcean, relatează instituția într-un comunicat de presă. În acest scop, a fost realizat un chestionar ce are în vedere indicatori cuantificabili: numărul cluburilor, al sportivilor legitimați, al competițiilor organizate, bază materială, resurse financiare etc.
Alocările bugetare dedicate sportului vor avea în vedere aceste informații, care nu pot fi obținute decât cu ajutorul reprezentanților cluburilor. Le mulțumesc pentru cooperare celor care au completat deja chestionarul. Vă invit pe toți să o faceți, nu durează mai mult de 15 minute: https://docs.google.com/…/1sL3iq4BIAXlmR1nE6UuV9fY…/edit
a declarat primarul Ștefan Ilie care a postat și o declarație video oficială:
Totul a pornit după ce, în urma unei întâlniri la care au participat și cluburile sportive ce au răspuns invitației Municipalității, s-a decis încheierea unui parteneriat între Primărie, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret și Inspectoratul Județean Tulcea, ce va avea în vedere:
  1. Organizarea de activități sportive
  2. Realizararea unor baze de date (cluburi ce dețin Certificat de Identitate Sportivă, structuri în cadrul sportului pentru toți – ,,sport de masă”, sportivi legitimați) în vederea stabilirii cât mai exacte a numărului de practicanți; crearea și organizarea unui sistem centralizat comun
  3. Introducerea de ore de sport facultative, cu discipline sportive alternative, în afara orelor de educație fizică, în vederea identificării masei de selecție pentru sportul de performanță.
  4. Premierea rezultatelor obținute pe plan intern și international, promovarea sportului la nivel de juniori și a sprijinirii activității acestora.
Primăria Municipiului Tulcea precizează că vizează pentru anul următor organizarea unor evenimente sportive (“Săptămâna sportului Tulcean”, ,,Săptămâna Europană a Sportului”) și alte măsuri pentru încurajarea practicării exercițiului fizic:
  • Reconfigurarea locurilor de joacă din municipiu, cu introducerea de elemente noi, astfel încât să nu fie destinate exclusiv copiilor mici, ci pentru toate vârstele
  • Reabilitarea terenurilor de sport din cadrul școlilor care și-au dat acordul ca bazele lor să fie folosite de toți cetățenii din municipiu, gratuit, în afara programului școlar, în weekend și în vacanțe: schimbarea suprafeței de joc (din asflat în covoare sintetice), introducerea de echipamente de sport cu greutatea corpului, mese de tenis de masă, mini-scenă de spectacole (pentru sărbători școlare, reprezentații artistice etc)
  • Atragerea către mișcarea fizică a persoanelor vârstnice, a persoanleor cu nevoi speciale și a persoanelor cu dizabilități

(Sursă info și video: comunicat Primăria Tulcea, foto arhivă)