Stiri din tulcea

Panică generală de aseară, din rândul şoferilor din toată ţara, a fost creată de o speculă pusă bine la cale!

10 martie 2022
Panică generală de aseară, din rândul şoferilor din toată ţara, a fost creată de o speculă pusă bine la cale!

Panică generală de aseară, din rândul şoferilor din toată ţara, a fost creată de o speculă pusă bine la cale!

Imagini incredibile au fost surprinse, aseară, la benzinăriile din toată țara, după ce o informație falsă, care s-a răspândit extrem de repede pe toate rețelele de socializare, anunța că de la miezul nopţii prețul combustibililor va ajunge la 11 lei pe litru, chiar 12 lei. Așa că mii de șoferi au luat cu asalt benzinăriile și au stat la cozi ore în şir pentru a face plinul, de teama scumpirilor. Cozile s-au întins pe sute de metri, la lăsarea serii, la benzinăriile din toate oraşele ţării. Traficul a fost paralizat şi a fost nevoie de intervenţia poliţiştilor pentru a elibera unele dintre şosele.

Iată imagini și din Tulcea de aseară:

WhatsApp Image 2022 03 10 at 08.41.49  WhatsApp Image 2022 03 10 at 08.41.48

Este exclus să asistăm în România la miezul nopții la asemenea creșteri de prețuri… E adevărat, Mol nu este producător… dar am vorbit cu premierul și de mâine vor începe controale la benzinăriile care au avut o creștere nejustificată a prețului. Am discutat cu cei doi mari producători, cu OMV Petrom și Rompetrol… nu se pune problema de prețuri de acest fel în benzinăriile lor. Va fi o creștere de doar 15 bani, care oricum va duce prețul tot sub 8 lei… E foarte ciudat cum o informație a unui preț de la granița de Vest a ajuns așa de repede prin social media să creeze o panică așa mare, ceea ce mă face să cred că a fost un lucru voit…

a declarat aseară ministrul Energiei, Virgil Popescu, la Antena1.

Într-adevăr schimbările bruște de preț au avut loc doar la benzinăriile Mol…

Adrian Oroș, fostul ministru al Agriculturii, a oferit pe pagina sa de socializare o explicație pertinentă a speculei care a avut loc ieri:

Ieri, când prețul petrolului a scăzut cu 17%, am asistat la o manipulare grosolană, sub ochii neputincioșii ai Guvernului.
În iulie 2008, cotaţia petrolului a atins aproape 150 $/baril. Benzina la pompă costa 3.99 lei.
Azi, barilul atinge cca 140 $, dar benzina costă dublu.
În afară de speculă (privată şi de stat) mai există vreo explicaţie?
Da. Una evidentă. Incompetența guvernamentală!
Panica și isteria stârnită în rândul și buzunarele românilor, a blocat practic toate orașele în câteva ore, după ce în Bihor, doi privați și grupul Mol au speculat prețul combustibilului.
Asta este proba încrederii românilor în actualul guvern, care se bâlbâie la fiecare pas și pare preocupat mai mult de luptele interne.
Acest lucru putea fi evitat daca majoritatea guvernamentală vota în regim de urgență menținerea prețului la un nivel suportabil până la finele anului.
Războiul declanșat de Rusia în Ucraina a scos din atenția opiniei publice faptul că Guvernul nu a mai luat măsurile economice promise. Reducerea TVA, a accizei sau a contribuțiilor sociale au rămas doar la stadiul de discuții în cadrul Coaliției…

De astăzi, 10 martie, încep controalele în benzinăriile care au încercat să capitalizeze panica şi au majorat tarifele nejustificat. Guvernul României a reacționat încă de aseară și a precizat că vor demara controale!

guvern reactie pret carburanti

Într-adevăr, carburanţii s-au scumpit aproape zilnic de la începutul anului. Doar în ultimele două săptămâni, de la începutul războiului din Ucraina, preţurile la benzină şi motorină au crescut cu peste 10 procente. Șoferii sunt, însă, sfătuiți să aibă grijă la știrile false legate de prețul carburanților, și să verifice din surse oficiale sau mass-media credibile orice zvon lansat pe Facebook sau grupurile de Whatsapp…