Stiri din tulcea

Până luni, 22 mai, la Casa Avramide putem admira „Balerinele din spatele cortinelor”

9 mai 2023
Până luni, 22 mai, la Casa Avramide putem admira „Balerinele din spatele cortinelor”

Până luni, 22 mai, la Casa Avramide putem admira „Balerinele din spatele cortinelor”

 

Institutul de Cercetări Eco-muzeale „Gavrilă Simion” Tulcea, prin intermediul Complexului Muzeal de Patrimoniu Cultural Nord-dobrogean, anunță deschiderea unei noi expoziții la demisolul Casei Avramide.

Mai exact, publicul este invitat azi, 9 mai, de la ora 15:00, la vernisajul expoziției : „Balerinele din spatele cortinelor”, semnată de Corneliu Ionescu – „o nouă perspectivă asupra grației la Casa Avramide”, ce a fost adusă la Tulcea de curatoarea Iselin Huluba, prin intermediul Sineva – Artă Importantă, conform unui comunicat de presă transmis redacției de ICEM Tulcea.

Corneliu Ionescu (n. 20 februarie 1956, Pitești, România) este un pictor român contemporan, reprezentant al expresionismului și postmodernismului.
A debutat în 1977, la Festivalul Național de Artă studențească din Sibiu, unde a fost și laureat. Prima expoziție personală a avut-o la Teatrul Mic din București, în anul 1978. Au urmat numeroase expoziții atât în țară, cât și peste hotare.
„Artistul aflat la plină maturitate a creației aduce un elogiu grației și frumuseții feminine. Baletul este doar un pretext – sau poate un punct de pornire spre munca dansului unde mișcarea plutitoare încununează drumul spre perfecțiune al trupurilor fragile, delicate, desprinsă parcă de realitatea cotidiană.” (Veronica Marinescu: Un artist pe urmele grației feminine. Corneliu Ionescu – în Curierul Național, 27 august 2008)

Expoziția „Balerinele din spatele cortinelor” completează circuitul de vizitare a Casei Avramide și rămâne deschisă publicului până luni, 22 mai 2023, de marți până duminică, în intervalul orar 9:00- 17:00 (ultima intrare, 16:30).

(sursă info și foto : comunicat de presă ICEM Tulcea)